Newsroom

Newsroom

«Μπλόκο» στη Barbie από το Πακιστάν λόγω του «σοκαριστικού περιεχομένου» της

Οι ταινίες στο Πακιστάν πρέπει να λάβουν έγκριση από την υπηρεσία λογοκρισίας

barbie

Η προβολή της ταινίας «Barbie» αναβλήθηκε στην επαρχία Παντζάμπ του Πακιστάν, λόγω του «σοκαριστικού περιεχομένου» της, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Στο Πακιστάν οι ταινίες πρέπει να λάβουν έγκριση από την υπηρεσία λογοκρισίας, η οποία απαγορεύει σκηνές εάν τις θεωρήσει αντίθετες με τις κοινωνικές και πολιτισμικές αξίες της χώρας.

«Θα εξεταστεί πλήρως η ταινία και θα λογοκριθεί στα σημεία που θα θεωρήσουμε αναγκαίο» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Φαρούκ Μαχμούντ, ο γραμματέας του Γραφείου Λογοκρισίας Ταινιών του Παντζάμπ, της πολυπληθέστερης επαρχίας του Πακιστάν.

Η κωμωδία, στην οποία οι χολιγουντιανοί σταρ Μάργκοτ Ρόμπι και Ράιαν Γκόσλινγκ ενσαρκώνουν τη διάσημη κούκλα Barbie και τον φίλο της, τον Κεν, μπορεί να προβληθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία, πρόσθεσε ο Μαχμούντ.

Δεν έχει διευκρινιστεί ποιες σκηνές κρίθηκαν «σοκαριστικές» και για ποιον λόγο. Πάντως, η ταινία θα προβληθεί κανονικά σήμερα στην πρωτεύουσα Ισλαμαμπάντ και στην επαρχία Σιντ, όπου η τοπική λογοκρισία έδωσε την έγκρισή της.

«Περιμένω εδώ και μήνες να δω την Barbie. Δεν έχει λογική, να προβάλλεται στο Καράτσι και την Ισλαμαμπάντ αλλά όχι στη Λαχόρη», σχολίασε ο Νουσίν Σάαντ, ένας κάτοικος της Λαχόρης, της πρωτεύουσας του Παντζάμπ.

Τον περασμένο Νοέμβριο η ταινία Joyland, που βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ των Καννών και εκπροσωπούσε το Πακιστάν στα φετινά Όσκαρ, απαγορεύτηκε από την πακιστανική κυβέρνηση που την έκρινε «αντίθετη με την ευπρέπεια και τα ήθη», υπό την πίεση που ασκούσαν τα ισλαμιστικά κόμματα.

Η ταινία, που περιγράφει τη σχέση ενός παντρεμένου άνδρα με μια διεμφυλική γυναίκα, τελικά έλαβε την έγκριση της εθνικής υπηρεσίας λογοκρισίας, όμως παρέμεινε απαγορευμένη στο Παντζάμπ.

Το 2019, η ταινία Zindagi Tamasha, που αφηγείται την ιστορία ενός ιερωμένου που κάποιοι τον βλέπουν να χορεύει σε έναν γάμο, απαγορεύτηκε και ο δημιουργός της κατηγορήθηκε για βλασφημία από ένα ακροδεξιό, θρησκευτικό κόμμα.

ΚΚΕ για διάρρηξη στο Υπουργείο Εσωτερικών: Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις

kke

ΚΚΕ για διάρρηξη στο Υπουργείο Εσωτερικών: Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις

«Οι πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης είναι δεδομένες, όσα πορίσματα κι αν εκδώσει για να καλύψει…

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας: Ασημένιες οι Ζωή Φίτσιου και η Μιλένα Κοντού

kontou fitsiou

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας: Ασημένιες οι Ζωή Φίτσιου και η Μιλένα Κοντού

Το πρώτο της μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας, που διεξάγεται στο Ζέγκεντ της Ουγγαρίας, πανηγύρισε…

Διάρρηξη στη Διεύθυνση εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών – Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

w19 124741w20 110449w02 13302322 82031GADA EISODOS800 454

Διάρρηξη στη Διεύθυνση εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών – Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Tην προανάκριση ανέλαβε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και…