Μπλόκο σε Αβραμόπουλο για θέση πρέσβη στις χώρες του Κόλπου

Ο Μπορέλ ετοιμάζεται να αποκλείσει τον Δημήτρη Αβραμόπουλο και τον Λούιτζι Ντι Μάιο από τη θέση εκπροσώπου στις χώρες του Κόλπου

5317827

Μετά την έκταση που έχει λάβει το Qatargate, σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο αντιπρόεδρος της ευρωπαϊκής επιτροπής και επικεφαλής της υπηρεσίας εξωτερικής δράσης, Ζοζέπ Μπορέλ, σκέφτεται να αποκλείσει και τον επιτυχόντα στη διαδικασία εξετάσεων Λουίτζι Ντι Μάιο και τον ανθυποψήφιό του πρώην Επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο, με ακύρωση του διαγωνισμού για την κάλυψη θέσης εκπροσώπου (πρέσβη) στις χώρες του Κόλπου.

Ο κ. Μπορέλ θα έπρεπε κανονικά να εγκρίνει την τοποθέτηση του επιλεχθέντος από την επιτροπή αξιολόγησης, από τις 16 Νοεμβρίου 2022, Λουίτζι Ντι Μάιο αλλά όλα δείχνουν ότι επηρεάστηκε από το σάλο που ξέσπασε στον ιταλικό Τύπο και ακόμη δεν έχει υπογράψει για το ποιος θα αναλάβει το πόστο, μεταδίδει η ΕΡΤ.

Σύμφωνα με τη διαδικασία η απόφαση του Ύπατου Εκπροσώπου της ΕΕ για την Ασφάλεια και την Άμυνα πρέπει να δημοσιοποιηθεί ως το τέλος του τρέχοντος έτους.

Ωστόσο, διπλωματικοί κύκλοι στις Βρυξέλλες εκτιμούν πλεόν πως ο Ζοζεπ Μπορέλ δεν θα αξιοποιήσει ούτε την υποψηφιότητα Αβραμόπουλου, ούτε εκείνη του Κύπριου πρώην Επιτρόπου Μάρκου Κυπριανού που ήταν μεταξύ των φιναλίστ.

Έτσι, οι περισσότερες πιθανότητες είναι το πόστο να δοθεί σε εσωτερικό συνεργάτη του κ. Μπορέλ είτε να επαναπροκηρυχθεί η θέση.

Τέμπη: Εντυπωσιακό γκραφίτι αφιερωμένο στη μνήμη της άτυχης Κέλλυς σε σχολείο της Καλαμαριάς

CropImage 20

Τέμπη: Εντυπωσιακό γκραφίτι αφιερωμένο στη μνήμη της άτυχης Κέλλυς σε σχολείο της Καλαμαριάς

Το έργο έκανε την εμφάνισή του στο 6ο Λύκειο Καλαμαριάς, όπου είναι μαθήτρια η 17χρονη…