Newsroom

Newsroom

Βλάχος για Κούγια και ΜΜΕ: «Ακατάσχετος οχετός συκοφαντίας και εξευτελισμός της δικηγορίας»

«Ορισμένα ΜΜΕ συμπεριφέρονται ως να ήταν μίσθια φερέφωνα της γκεμπελικού χαρακτήρα παραπληροφόρησης της κοινής γνώμης εκ μέρους της υπεράσπισης»

5529933

Με βαριές εκφράσεις κατά του δικηγόρου του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξη Κούγια, αλλά και κατά των ΜΜΕ που παρουσιάζουν μονομερώς τις σχετικές ειδήσεις, καταφέρεται ο δικηγόρος των φερόμενων θυμάτων του Λιγνάδη, Ιωάννης Βλάχος.

Σε ανακοίνωσή του, ο κ. Βλάχος τονίζει ότι «Μονομερώς και χωρίς να ζητηθεί η άποψη της πλευράς των θυμάτων και των υπολοίπων θιγομένων προσώπων, σχεδόν καθημερινά αναπαράγονται και διακινούνται στην δημοσιότητα τα περιβόητα «Δελτία Τύπου», τα οποία, στην απελπισία της, εμμονικώς εκδίδει η υπεράσπιση του κατηγορουμένου για βιασμούς ανηλίκων Δ. Λιγνάδη. Οι ανακοινώσεις αυτές βρίθουν καταφανέστατων συκοφαντικών ισχυρισμών και χαρακτηρισμών που προσβάλλουν βάναυσα την προσωπικότητα μαρτύρων, δικηγόρων, μη αρεστών δημοσιογράφων.
Η απαράδεκτη αυτή πρακτική εξευτελίζει το δημοσιογραφικό λειτούργημα, ενώ εξυπηρετεί αθεμίτως την υπεράσπιση του κατηγορουμένου και τα ιδιωτικά επαγγελματικά συμφέροντα των συνηγόρων της». 

Στην ανακοίνωσή του ο κ. Βλάχος συνεχίζει λέγοντας: «Ρεπορτάζ για την αντικειμενική ενημέρωση της κοινής γνώμης γίνεται μέσα στο δικαστήριο, επί όσων διαδραματίζονται στην δίκη, όχι στα Μ.Μ.Ε. επί των ψευδοϊσχυρισμών και των ψευδοπαλικαρισμών της υπεράσπισης. Ο δημόσιος διασυρμός, οι προσβολές της προσωπικότητας, η αθέμιτη και παράνομη αποκάλυψη ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων όσων καταθέτουν κατά του κατηγορουμένου, έχουν ήδη στρεβλώσει την ακροαματική διαδικασία και την αναζήτηση της αλήθειας, αφού κάποιοι από τους μάρτυρες δεν βρήκαν το θάρρος και την ψυχική δύναμη να εμφανισθούν στο Δικαστήριο. Ελπίζω η επιλογή κάποιων Μ.Μ.Ε., να προσφέρονται και να λειτουργούν αντικειμενικά ως εργαλεία κατατρομοκράτησης των μαρτύρων και ως να ήταν μίσθια φερέφωνα της γκεμπελικού χαρακτήρα παραπληροφόρισης της κοινής γνώμης εκ μέρους της υπεράσπισης, να μην οφείλεται σε ιδιοτέλεια. Εν πάση περιπτώσει, ας αναλογισθούν τις επαγγελματικές, κοινωνικές και νομικές ευθύνες που αναλαμβάνουν.

«Επί της ουσίας των ψευδοϊσχυρισμών η πλευρά της στήριξης της κατηγορίας, σεβόμενη το δικηγορικό λειτούργημα και την εντολή που υπηρετεί, θα απαντήσει θεσμικά, ενώπιον του Δικαστηρίου, όπου θα λάμψει η αλήθεια, από την οποία η υπεράσπιση, ως ευρέως γνωστό, έχει παλαιόθεν πάρει αμετάκλητο διαζύγιο. Το ψέμμα έχει κοντά πόδια και στερείται ηθικού αναστήματος», καταλήγει η ανακοίνωση του κ. Βλάχου.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…