Newsroom

Newsroom

Black out στα ΜΜΜ – «Παραλύει» η Αττική – Χωρίς μετρό, ηλεκτρικό, λεωφορεία και τρόλεϊ για 24 ώρες

Προσφεύγει στη Δικαιοσύνη η ΟΣΥ ζητώντας η σημερινή 24ωρη απεργία στα ΜΜΜ να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική.

5673786

Χειρόφρενο τραβούν σήμερα, Τετάρτη, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στην Αττική στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που προκήρυξε το Εργατικό Κέντρο Αθήνας και στην οποία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑΣΥ αντιδρώντας στην πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Έτσι, «παραλύουν» τα πάντα και η Αθήνα θα μείνει χωρίς μετρό, ηλεκτρικό, τραμ, λεωφορεία και τρόλεϊ, με αποτέλεσμα στους δρόμους από πολύ νωρίς το πρωί σημειώνεται κυκλοφοριακή συμφόρηση. Έτσι, οι οδηγοί θα πρέπει να οπλιστούν με υπομονή. Την ίδια ώρα, η διοίκηση της ΟΣΥ έχει προσφύγει από το απόγευμα της Τρίτης στη Δικαιοσύνη προκειμένου να κηρυχθεί παράνομη η απεργία και το αίτημα αναμένεται να εκδικαστεί το πρωί της Τετάρτης.

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στην ψήφιση του νομοσχεδίου για τις ΔΕΚΟ του υπερταμείου καθώς «ενώ η κοινωνία βιώνει, καθημερινά, τις συνέπειες της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, με τις δραματικές αυξήσεις στη τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, η κυβέρνηση προωθεί τα σχέδιά της για την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ και των εταιρειών Αστικών Συγκοινωνιών, όπως ο ΟΑΣΑ, η ΣΤΑΣΥ και η ΟΣΥ, αδιαφορώντας για τις συνέπειες από την κερδοσκοπική ασυδοσία, που θα υπάρξουν για το μέγιστο αγαθό, το νερό και τις Αστικές Συγκοινωνίες», όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑΣΥ που συμμετέχουν στην απεργία.
«Χειρόφρενο»

Εικοσιτετράωρη απεργία προκήρυξε το Εργατικό Κέντρο Αθήνας την Τετάρτη 21/09/22. Στην απεργία θα συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑΣΥ γεγονός που θα επηρεάσει τα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. Έτσι, η πρωτεύουσα θα μείνει αύριο χωρίς μετρό, ηλεκτρικό, λεωφορεία και τρόλει.

Συγκεκριμένα, αύριο Τετάρτη δεν θα κυκλοφορήσουν από την έναρξη της βάρδιας έως την λήξη της λεωφορεία και τρόλεϊ, ενώ δε θα λειτουργήσουν το τραμ και το μετρό ( γραμμές 1,2 και 3).Παράλληλα, οι εργαζόμενοι προγραμματίζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών στις 12 το μεσημέρι.

Στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι προσθέτουν:

«Το νομοσχέδιο, που βρίσκεται στη Βουλή και υλοποιεί αυτόν το σχεδιασμό, για να διευκολύνει τις ιδιωτικοποιήσεις, προβλέπει και σειρά ρυθμίσεων, οι οποίες οδηγούν σε διάλυση τις εργασιακές σχέσεις, δημιουργούν εργαζόμενους πολλών ταχυτήτων μέσα στον ίδιο εργασιακό χώρο και υπονομεύουν περισσότερο τον ρόλο των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Συγκεκριμένα, οι νεοπροσληφθέντες εργαζόμενοι εξαιρούνται από τις Επιχειρησιακές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και διευκολύνεται η απόλυσή τους, ακόμα και ένα έχουν προσληφθεί ως αορίστου χρόνου. Επίσης, για πρώτη φορά, προβλέπεται η ύπαρξη σε αυτές τις εταιρείες «νοικιαζόμενων» εργαζόμενων.

Παράλληλα, σε ένα κρεσέντο παλαιοκομματισμού και εξυπηρέτησης πελατειακών σχέσεων με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο: α) περιορίζεται ο ρόλος του ΑΣΕΠ στις προσλήψεις προσωπικού, β) ενισχύονται οι προμήθειες σε απευθείας αναθέσεις και γ) ανοίγει η πόρτα προσλήψεων ακριβοπληρωμένων «golden boys» καθώς δίνεται η δυνατότητα προσλήψεων για θέσεις Γενικών Διευθυντών και Διευθυντών, υπονομεύοντας την υπηρεσιακή εξέλιξη του υπάρχοντος προσωπικού».

Προσφεύγει στη Δικαιοσύνη η ΟΣΥ

Στη Δικαιοσύνη προσέφυγε σήμερα και η Διοίκηση της Ο.ΣΥ. Α.Ε. ζητώντας η αυριανή 24ωρη απεργία σε τρόλεϊ και λεωφορεία να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική.

Η Διοίκηση σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως τα Σωματεία εργαζομένων της Εταιρίας εξήγγειλαν αιφνιδιαστικά την απεργία και δεν τηρήθηκαν οι νόμιμες προϋποθέσεις κήρυξης της απεργίας. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διοίκησης η εκδίκαση του αιτήματος αναμένεται να γίνει το πρωί της Τετάρτης.

«Οι Οδικές Συγκοινωνίες ζητούν συγγνώμη από το επιβατικό κοινό για την ταλαιπωρία που αναμένεται να υποστεί αύριο κατά τις μετακινήσεις του στην Αττική» καταλήγει η ανακοίνωση της Διοίκησης της ΟΣΥ.

Xριστίνα Σούζη: «Πολικός αεροχείμμαρος γιοκ! Πολικές θερμοκρασίες γιοκ!» – H πρόγνωση της για τις επόμενες μέρες (video)

Σούζη

Xριστίνα Σούζη: «Πολικός αεροχείμμαρος γιοκ! Πολικές θερμοκρασίες γιοκ!» – H πρόγνωση της για τις επόμενες μέρες (video)

Η μετεωρολόγος του ΣΚΑΪ δεν συμφωνεί με τις προβλέψεις για πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και για…

Νίσυρος: Περισσότερα από 6 παιδιά κατήγγειλαν κακοποίηση – «Έπεσα σε παγίδα»…λέει ο αρχαιοφύλακας (Video)

2579781

Νίσυρος: Περισσότερα από 6 παιδιά κατήγγειλαν κακοποίηση – «Έπεσα σε παγίδα»…λέει ο αρχαιοφύλακας (Video)

«Ξεπεράστηκαν φόβοι και ντροπές και άρχισαν να μιλάνε» ανέφερε ο διευθυντής του Γυμνασίου – Λυκείου Νισύρου,…

Τρελάθηκε ο ρεπόρτερ της ΕΡΤ με την πρόκριση του Ολυμπιακού: «Τρία πέναλτι έπιασε ο άτιμος ο Τζολάκης» (video)

ΕΡΤ

Τρελάθηκε ο ρεπόρτερ της ΕΡΤ με την πρόκριση του Ολυμπιακού: «Τρία πέναλτι έπιασε ο άτιμος ο Τζολάκης» (video)

«Ο Μεντιλίμπαρ έχει αποδείξει ότι έχει το κοκαλάκι της νυχτερίδας», είπε ο Κώστας Παπαδόπουλος μιλώντας…