Newsroom

Newsroom

Το «Black Mirror» επιστρέφει με νέα επεισόδια

Τρία χρόνια έχουν περάσει από τον τελευταίο κύκλο και το Netflix ανακοίνωσε πως η έκτη σεζόν του «Black Mirror» βρίσκεται προ των πυλών. 

black mirror

Πρόκειται για μία σειρά επιστημονικής φαντασίας – για αρκετούς από τις καλύτερες όλων των εποχών – η οποία διερευνά τη σχέση του ανθρώπου με την τεχνολογία και τα κοινωνικά δίκτυα, την «θεαματικοποίηση» της κοινωνικής ζωής, θέτει ζητήματα μνήμης και θανάτου, βάζει στο κάδρα τα παιχνίδια ριάλιτι, ενώ φέρνει το μυαλό του θεατή στα όρια του.

Τι θα γινόταν αν μπορούσαμε να παρακολουθήσουμε ξανά σε μία οθόνη όλες τις στιγμές που έχουμε ζήσει στο παρελθόν; Πώς θα ήταν να μεταφερόμαστε σε έναν τόπο όπου όλα θα συνέβαιναν ξανά μετά τον θάνατο μας; Πόσα πράγματα ζούμε στα αλήθεια και πόσα έρχονται ως διαμεσολαβημένο βίωμα από τις οθόνες των κινητών μας τηλεφώνων; 

Το Black Mirror επιστρέφει μετά από τη δυστοπική πραγματικότητα που βιώσαμε τα τελευταία χρόνια λόγω της πανδημίας και μοιάζει πιο επίκαιρο και καυστικό από ποτέ άλλοτε. Στην πραγματικότητα, έχει καταφέρει να περιγράψει σε μεγάλο βαθμό καταστάσεις που φαντάζουν αδύνατες και σκοτεινές αλλά σκιαγραφούν τις σύγχρονες κοινωνίες και τα πραγματικά τους αδιέξοδα. Κάποια από τα επεισόδια θεωρούνται ήδη κλασικά (πχ. White Christmas, Black Museum, San Junipero) και όλα είναι αυτοτελή. 

Με βάση όσα έγιναν γνωστά από το περιοδικό Variety η έκτη σεζόν θα έχει περισσότερα επεισόδια από τα τρία συνολικά της προηγούμενης. Ο δημιουργός της σειράς Τσάρλι Μπρούκερ έχει δηλώσει χαρακτηριστικά στο παρελθόν πως «το Black Mirror δεν είναι προειδοποιήσεις σχετικά για την εξέλιξη και τους κινδύνους της τεχνολογίας. Αυτή η διαδικασία είναι αναπόφευκτη και θα συμβεί σίγουρα τα επόμενα χρόνια».

Υπενθυμίζουμε ότι ο πέμπτος κύκλος αποτελούνταν μόνο από τρία επεισόδια, περιλαμβάνοντας ένα all-star καστ, συμπεριλαμβανομένων των Μάιλι Σάιρους και Άντονι Μακί. Tέλος, το Variety αναφέρει ότι κάθε επεισόδιο θα έχει και μεγαλύτερη διάρκεια, απ’ όσα έχουν κυκλοφορήσει έως τώρα.

Το Black Mirror έκανε πρεμιέρα το 2011 και οι δύο πρώτες σεζόν του με τρία επεισόδια η κάθε μία προβλήθηκαν από το Channel 4. Στη συνέχεια μετακόμισε στο Netflix με έξι επεισόδια για την τρίτη αλλά και την 4η σεζόν μέχρι που φτάσαμε στα τρία επεισόδια του 2019.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…

ΗΠΑ: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο την ώρα που εκδικαζόταν υπόθεση του Ντόναλντ Τραμπ (Video)

τραμπ πυρ

ΗΠΑ: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο την ώρα που εκδικαζόταν υπόθεση του Ντόναλντ Τραμπ (Video)

Ο άνθρωπος που αυτοπυρπολήθηκε έλαβε ιατρική βοήθεια και μεταφέρθηκε από την περιοχή