Ποδηλατάδα στα βιομηχανικά μνημεία του Βόλου

Τα Γενικά Αρχεία του Κράτους (ΓΑΚ) Μαγνησίας και η Πρωτοβουλία ανάδειξης βιομηχανικών μνημείων «ΒΙ.Δ.Α.» (Βιομηχανικά Δελτία Απογραφής), διοργανώνουν μια Ιστορική Περιήγηση στα παλιά βιομηχανικά κτήρια του Βόλου με ποδήλατο την Κυριακή 7 Απριλίου 2019.

glavani

Η περίπου 5ωρη βιομηχανική ποδηλατάδα θα ξεκινήσει στις 10:00 το πρωί στα Παλιά Σφαγεία (μετά το Πεδίο του Άρεως) και θα καταλήξει στο πρώην εργοστάσιο Μεφσούτ (Πολυμέρη).

Οι ποδηλάτες θα περιηγηθούν ιστορικές βιομηχανίες, άλλες περισσότερο και άλλες λιγότερο γνωστές, που άφησαν το αποτύπωμά τους στην πόλη και συνέβαλαν στη διαμόρφωση της φυσιογνωμίας της. Τσαλαπάτας, Παπαγεωργίου, Ματσάγγος, μεταξουργείο Ετμεκτσόγλου, Μουρτζούκος, Σιδηροδρομικός Σταθμός, Γκλαβάνης, Παπαγιαννόπουλος, Κίτρινη Αποθήκη, Σκαρίμβας, θα είναι μερικοί από τους σταθμούς της βόλτας αυτής με σύντομες ξεναγήσεις για την ιστορία τους.

Στον σταθμό του Ο.Σ.Ε. οι ποδηλάτες θα μάθουν ενδιαφέρουσες πληροφορίες και θα περιηγηθούν στο χώρο με την ευγενική προσφορά του Σταθμάρχη Γιώργου Αποστολέρη.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και για μέχρι 50 άτομα ΑΥΣΤΗΡΑ.
Όσοι πραγματικά ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, μπορούν να επικοινωνήσουν μόνο τηλεφωνικά με τα ΓΑΚ Μαγνησίας ( 24210-45833).

Πηγή:myvolos.net

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

viasmos 6

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

Απίστευτες αποκαλύψεις έκανε μια κοπέλα απ' τη Λάρισα, καθώς αποκάλυψε ότι βιαζόταν επί σειρά ετών…