Newsroom

Newsroom

Βιοϊατρική: 25 ευρώ το PCR τεστ στην Κύπρο – 60 ευρώ στην Ελλάδα

Πρόκειται για εξωφρενική διαφορά στις τιμές την παροχή των ίδιων υπηρεσιών από τον ίδιο ιατρικό όμιλο.

vioiatriki

Ακόμη και 2,5 φορές ακριβότερα πληρώνουν τα μοριακά τεστ οι πελάτες του ομίλου Βιοϊατρική στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη σε σχέση με τους αντίστοιχους πελάτες της Βιοϊατρικής στην Κύπρο, όπως προκύπτει από τις τιμές που είναι δημοσιευμένες στην ιστοσελίδα του ομίλου σε Ελλάδα και Κύπρου. Πρόκειται για εξωφρενική διαφορά στις τιμές την παροχή των ίδιων υπηρεσιών από τον ίδιο ιατρικό όμιλο.

Πιο αναλυτικά σύμφωνα με τα επίσημα τιμολόγια της Βιοϊατρικής, η τιμή που πληρώνει κάποιος στην Κύπρο για το μοριακό RT – PCR test είναι 25 ευρώ ενώ στα 20 ευρώ είναι η τιμή του μαθητές, φοιτητές οικογένειες και εταιρείες. Εάν μαζί με το μοριακό τεστ κάνει κάποιος και τεστ αντισωμάτων τότε η τιμή ανεβαίνει στα 40 ευρώ, ενώ 5 ευρώ ανέρχεται η τιμή για το rapid test.

Αντίστοιχα στην Βιοϊατρική της Αθήνας για τα ίδια τεστ οι τιμές που πληρώνει κάποιος είναι διπλάσιες ή σχεδόν τριπλάσιες, παρά το γεγονός ότι πρόκειται για την ίδια υπηρεσία και παρά το γεγονός ότι οι μισθοί στη χώρα μας είναι πολύ χαμηλότεροι σε σχέση με την Κύπρο.

Ειδικότερα σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο της Βιοϊατρικής η τιμή για το τεστ PCR ανέρχεται σε 60 ευρώ, ενώ η τιμή για το rapid ανέρχεται σε 10 ευρώ.

 

Δείτε τις σχετικές εικόνες:

vioiatriki ola vioiatriki kypros

Πηγή:Documentonews

 

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…