Βίντεο – σοκ: Πολυκατοικία 9 ορόφων καταρρέει στην πόλη Ιζέβσκ της Ρωσίας

Τέσσερις νεκροί και δεκάδες τραυματίες είναι απολογισμός από τη μερική κατάρρευση ενός κτιρίου ύψους εννέα ορόφων στην πόλη Ιζέβσκ, πρωτεύουσα της ημιαυτόνομης Δημοκρατίας των Ουντμούρτ, στα Ουράλια Όρη, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

5a04bac81dc52431478b488f

Σύμφωνα με το τοπικό παράρτημα του υπουργείου Υγείας, τραυματίστηκε επίσης ένας διασώστης που συμμετείχε στην επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό των θυμάτων.

Μεταξύ των νεκρών είναι και ένα παιδί”, είπε στα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορείο ο Αλεξάντρ Μπρετσάλοφ, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας των Ουντμούρτ.

Ένας άλλος αξιωματούχος του υπουργείου αντιμετώπισης καταστροφών, ο Ιγκόρ Κουτρόφσκι, είπε ότι η κατάρρευση οφείλεται πιθανότατα σε έκρηξη που προκλήθηκε λόγω διαρροής αερίου. Καταστράφηκαν πλήρως οκτώ διαμερίσματα. Στην επιχείρηση για τον εντοπισμό τυχόν εγκλωβισμένων ενοίκων συμμετέχουν 220 διασώστες.

Δείτε τη στιγμή της κατάρρευσης του κτιρίου:

Η Επιτροπή Ερευνών της Ρωσίας ανέλαβε να εξετάσει την υπόθεση. Η αξιωματούχος, η Βέρα Φιλιπόβα, είπε με βάση τα πρώτα στοιχεία οι αρχές προσανατολίζονται στην πιθανότητα να σημειώθηκε έκρηξη λόγω διαρροής αερίου.

Στις εικόνες που μεταδόθηκαν από τα ρωσικά τηλεοπτικά κανάλια διακρίνεται η γρεμισμένη πρόσοψη του κτιρίου το οποίο βρίσκεται κοντά σε μια πολυσύχναστη διασταύρωση. “Ακούστηκε μια έκρηξη τόσο μεγάλη που το σπίτι μου έτρεμε”, είπε μια γυναίκα που μένει σε διπλανό κτίριο.

Οι εκρήξεις λόγω διαρροής αερίου δεν είναι ασυνήθιστο φαινόμενο στη Ρωσία. Το πιο πρόσφατο σοβαρό δυστύχημα αυτού του είδους σημειώθηκε τον Φεβρουάριο του 2016 στο Γιαροσλάβ, κοντά στη Μόσχα, όπου έχασαν τη ζωή τους επτά άνθρωποι.

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…