Βίντεο σοκ από τον τραυματισμό του πυροσβέστη από τα ΜΑΤ – Τρέχει πανικόβλητος με ματωμένο χέρι

Στο χειρουργείο ο τραυματίας - Αποκλειστικό βίντεο του documentonews - ΠΡΟΣΟΧΗ: ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ 

Συγκλονιστικές εικόνες απεικονίζονται στο βίντεο που δημοσιεύει αποκλειστικά το documentonews.gr με τον τραυματισμό του εποχικού Πυροσβέστη κατά τη σημερινή αναίτια και απρόκλητη επίθεση των ανδρών των ΜΑΤ, κατά τη συγκέντρωση των Πυροσβεστών έξω από το υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής στο Μαρούσι.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο ο Πυροσβέστης τραυματίζεται στο χέρι από χειροβομβίδα κρότου λάμψης όπως κατήγγειλαν συνάδελφοί του και τρέχουν αίματα. Ο Πυροσβέστης κρατώντας το χέρι του δείχνει το τραύμα που του έχει προκληθεί στους άνδρες των ΜΑΤ και τους συναδέλφους του, ενώ επικρατεί ένταση στις τάξεις των Πυροσβεστών. Είναι τα ευχαριστώ της κυβέρνησης Μητσοτάκη στους ήρωες του καλοκαιριού.

Ο άτυχος Πυροσβέστης, όπως ανέφερε μιλώντας στο documentonews.gr ο αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Σωματείου Συμβασιούχων Πυροσβεστών, Θάνος Ψαρόπουλος, υποβάλλεται σε χειρουργείο.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο:

Στο χειρουργείο Πυροσβέστης από χειροβομβίδα κρότου λάμψης των ΜΑΤ: «Υπέρμετρος ζήλος και εντολές»

Σε χειρουργική επέμβαση υποβάλλεται ο εποχικός Πυροσβέστης ο οποίος τραυματίστηκε στα δάχτυλα του χεριού από χειροβομβίδα κρότου λάμψης που πέταξαν εναντίον του άντρες των ΜΑΤ, κατά τη συγκέντρωση των Πυροσβεστών έξω από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, στη λεωφόρο Κηφισίας.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο documentonews.gr ο αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Σωματείου Συμβασιούχων Πυροσβεστών, Θάνος Ψαρόπουλος, πράγματι υπήρξε βαθύς τραυματισμός Πυροσβέστη από χειροβομβίδα κρότου λάμψης των ΜΑΤ αλλά όχι ακρωτηριασμός.

«Συνάδελφος εποχικός Πυροσβέστης έχει μπει στο χειρουργείο εξαιτίας βαθύ τραύματος που του προκάλεσε χειροβομβίδα κρότου λάμψης. Δεν έχει ακρωτηριαστεί ωστόσο το τραύμα είναι βαθύ» σημειώνει στο documentonews.gr o κ. Ψαρόπουλος.

Ο ίδιος καταγγέλλει επίσης ότι οι αστυνομικοί έδρασαν με υπέρμετρο ζήλο και εκτελούσαν εντολές που τους είχαν δοθεί.

«Οι αστυνομικοί έδρασαν με υπέρμετρο ζήλο και εκτελούσαν εντολές» σημειώνει στο documentones.gr o Θάνος Ψαρόπουλος.

«Ήρωες το καλοκαίρι, ΟΑΕΔ το χειμώνα»

Ο ίδιος εκφράζει επίσης την οργή του για ότι συνέβη.

«Είμαστε ήρωες το καλοκαίρι και ΟΑΕΔ το χειμώνα» σημειώνει, ενώ παράλληλα υποστηρίζει πως «οι ανάγκες της Πυροσβεστικής δεν είναι μόνο το καλοκαίρι αλλά όλο το χειμώνα».

Σημειώνεται ότι οι Πυροσβέστες έχουν χρησιμοποιηθεί ουκ ολίγες φορές για επικοινωνιακούς λόγους, όπως για παράδειγμα το περασμένο καλοκαίρι όπου για ακόμη μια φορά τους χαρακτήριζαν όλους ήρωες. Όπως ακριβώς έκανε η κυβέρνηση Μητσοτάκη και με τους γιατρούς στο πρώτο κύμα της πανδημίας. Οι ήρωες ωστόσο ανταμείφθηκαν με δακρυγόνα και ξύλο από τα ΜΑΤ όταν διεκδίκησαν κάτι καλύτερο για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Πηγή: documentonews.gr

Ιός Δυτικού Νείλου: Ένας νεκρός και 12 νέα κρούσματα την τελευταία εβδομάδα – Δείτε τις περιοχές που επηρεάζει

Ιός Δυτικού Νείλου: Ένας νεκρός και 12 νέα κρούσματα την τελευταία εβδομάδα – Δείτε τις περιοχές που επηρεάζει

Οι θάνατοι έφτασαν τους 19 αυτή τη χρονιά, ενώ τα κρούσματα τα 143