Βίντεο ντοκουμέντο με τους εκτελεστές του Καραϊβάζ

Βίντεο ντοκουμέντο από κάμερες ασφαλείας, το οποίο, σύμφωνα με υψηλόβαθμους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., απεικονίζει τους δύο εκτελεστές του Γιώργου Καραϊβάζ να πλησιάζουν προς το σπίτι του αστυνομικού συντάκτη, εξετάζει η αστυνομία.

338461 karaivaz

Το βίντεο ντοκουμέντο που έφερε στο «φως» το Open, βρίσκεται στα χέρια των υψηλόβαθμων αξιωματικών του Ανθρωποκτονιών που ερευνούν την υπόθεση και αναζητούν στοιχεία για την ταυτότητα των δραστών. 

Αναλυτικότερα, στα πλάνα του βίντεο, που έφερε στο φως της δημοσιότητας το  OPEN, αποτυπώνονται οι δύο φερόμενοι ως δράστες πάνω σε μηχανή χαμηλού κύβισμού, σε περιοχή πολύ κοντά στην κατοικία του Καραϊβάζ, στην οδό Άννινου στον Άλιμο.

Στο συγκεκριμένο βίντεο φαίνεται ο οδηγός της μοτοσυκλέτας να φοράει ασημί κράνος και ακριβώς από πίσω ο φερόμενος εκτελεστής του Γιώργου Καραϊβάζ, ο οποίος έχει καλυμμένο το πρόσωπό του.  Από τις εικόνες, οι αστυνομικοί κατάφεραν να διακρίνουν και τον σωματότυπό τους. Ο οδηγός φαίνεται να είναι μικρόσωμος ενώ ο εκτελεστής ψηλός και σωματώδης.

Επίσης, η αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο να υπήρχε και άλλη ομάδα η οποία παρακολούθησε τον δημοσιογράφο από το κανάλι μέχρι το σπίτι του και ειδοποίησε τους δολοφόνους για την άφιξή του.

Παράλληλα, οι αστυνομικοί, στα εγκληματολογικά εργαστήρια, προσπαθούν να δουν την πινακίδα του μαύρου σκούτερ, η οποία πιθανόν χρησιμοποιήθηκε για τη δολοφονία του Καραϊβάζ για να προσπαθήσουν να κάνουν  τη χαρτογράφηση της διαφυγής των δύο δραστών με το σκούτερ.

Αναπάντητο βέβαια παραμένει το ερώτημα τι απέγινε αυτή η μηχανή. Μία από τις εκδοχές είναι οι δράστες να την έκρυψαν σε κάποιο γκαράζ, όπου ενδεχομένως επιχειρήσουν να της αλλάξουν τα χαρακτηριστικά για να μην αναγνωρίζεται. Μία άλλη εκδοχή είναι να φόρτωσαν το σκούτερ σε βαν και να εξαφανίστηκαν με αυτό.

 

Η ταυτότητα των εκτελεστών.

Ένα ερώτημα που προσπαθούν να βρουν απαντήσεις από τις αστυνομικές αρχές, είναι οι εκτελεστές αν μισθώθηκαν για να έρθουν από το εξωτερικό στην Ελλάδα. Στην περίπτωση της εκδοχής των μισθωμένων δολοφόνων από το εξωτερικό τότε θα είναι και πιο δύσκολος ο εντοπισμός τους.

Και αυτό διότι σε αυτές τις περιπτώσεις οι φυσικοί αυτουργοί δεν γνωρίζουν τους εντολείς της εκτέλεσης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ακόμα και σε περίπτωση σύλληψής τους να μην αποκαλύπτεται ο ηθικός αυτουργός. Τα «στεγανά» που υπάρχουν ανάμεσα σε ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς είναι το «δέλεαρ» για τους εντολείς των επιθέσεων.

Επίσης, έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη για να διαπιστωθεί εάν τα 24ωρα που προηγήθηκαν της εκτέλεσης του δημοσιογράφου είχε δηλωθεί στην Αθήνα κάποια κλοπή σκούτερ, τύπου Beverly.

Εάν οι αστυνομικοί έβρισκαν από πού εκλάπη η μηχανή, ενδεχομένως να οδηγούνταν σε νέα στοιχεία για τους φυσικούς αυτουργούς της δολοφονικής επίθεσης.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…