Το βίντεο – ντοκουμέντο με την απρόκλητη αστυνομική βία διαψεύδει την ΕΛΑΣ

Πλήρης διάψευση των ανακοινώσεων ΕΛΑΣ και Χρυσοχοΐδη, όπως προκύπτει από το οπτικοακουστικό υλικό που έρχεται στη δημοσιότητα. 

5162355

Το documentonews.gr σας παραθέτει τα γεγονότα όπως ακριβώς αποτυπώνονται από τον φακό της κάμερας. Μεταφερόμαστε στη συμβολή των οδών Κυρίλλου Λουκάρεως και Αρματωλών – Κλεφτών, δύο στενά μακριά από τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και από το Εφετείο.

Στιγμές αργότερα, δίχως να έχει δημιουργηθεί ένταση, η αστυνομία εκτοξεύει δακρυγόνα και νερό. Αδιακρίτως. Προς όλες τις κατευθύνσεις.

Οι συγκεντρωμένοι στην Κυρίλλου Λουκάρεως αντιδρούν ειρηνικά παρά τα δακρυγόνα που έχουν κάνει την ατμόσφαιρα αποπνικτική. 

Και… «ξαφνικά» μία ομάδα οκτώ πάνοπλων αστυνομικών μπαίνουν απρόκλητα μέσα στο πλήθος μέχρι την Λάμπρου Κατσώνη. Ακόμα και σε αυτή τη στιγμή, η συντριπτική πλειονότητα του κόσμου, κυρίως λίγο μεγαλύτερης ηλικίας και όχι νεαροί, επιχειρούν να ηρεμήσουν τα πράγματα ζητώντας από τους ένστολους να φύγουν.

Και κάπου εκεί έρχεται και το… κερασάκι στην τούρτα. Κανείς από τους συγκεντρωμένους δεν έχει επιθετική διάθεση απέναντι στους αστυνομικούς. Συνεπώς, για κάποιο λόγο που θα έπρεπε να εξηγήσει ο ίδιος, ένας «μάγκας» αστυνομικός πάει προς τους συγκεντρωμένους και ρίχνει μια «χειροβομίδα». Ακολουθεί «βροχή» δακρυγόνων.

Τα ντοκουμέντα που καταγράφουν την οργανωμένη επιχείρηση διάλυσης της συγκέντρωσης από την αστυνομία δεν επαρκούν για τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη μέσω twitter έδωσε τη δική εξοργιστική απάντηση για τη χρήση χημικών από τις δυνάμεις των ΜΑΤ έξω από το Εφετείο λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση της ιστορικής απόφασης στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

«Σήμερα βγήκε μια ιστορική απόφαση που χτίζει τη Δημοκρατία. Από τις 20.000 που χειροκροτούσαν έξω από το Εφετείο, 600 την υποδέχθηκαν με 150 μολότοφ, πέτρες και φθορές σε 10 αυτοκίνητα της Αστυνομίας», έγραψε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και συνέχισε με δεύτερη ανάρτηση:

«Στην αρχή η αστυνομία έριξε νερό για να αποφύγει τα χημικά. Στη συνέχεια αναγκάσθηκε σε περιορισμένη χρήση. Ευτυχώς δεν άνοιξε ούτε μύτη. Παράλληλα οι ισχυρισμοί του κ. Βαρουφάκη διερευνώνται από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ»

Nωρίτερα ο Γιάνης Βαρουφάκης, είχε καταγγείλει περιστατικό με αστυνομικό των ΜΑΤ κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που ξέσπασαν έξω από το εφετείο.

Γάζα ώρα μηδέν: Αδιέξοδο για κατάπαυση του πυρός, το Ισραήλ απομακρύνει αμάχους από τη Ράφα

AP23317538078204

Γάζα ώρα μηδέν: Αδιέξοδο για κατάπαυση του πυρός, το Ισραήλ απομακρύνει αμάχους από τη Ράφα

Επιμένει η Χαμάς ότι δεν θα δεχθεί συμφωνία που δεν θα προβλέπει ρητώς τον τερματισμό…

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…