Βίντεο – ντοκουμέντο: Η κυβέρνηση εμβολιάζει όσους έρχονται με κρουαζιερόπλοια

Για ποιο λόγο μεταφέρονται επιβαίνοντες των κρουαζιερόπλοιων τις Κυριακές στο εμβολιαστικό κέντρο στο Ελληνικό; Εμβολιάζονται επιβάτες των κρουαζιερόπλοιών; Εμβολιάζονται τα μέλη του πληρώματος των κρουαζιερόπλοιων;

2296691

Tην ώρα που υπάρχει μεγαλύτερη ζήτηση από ότι είναι προσφορά των εμβολιών όπως έχει πει άλλωστε σε πρόσφατη συνέντευξη του και ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Υγείας κ. Θεμιστοκλέους, οι πληροφορίες του documentonews.gr αναφέρουν ότι η κυβέρνηση εμβολιάζει επιβαίνοντες σε κρουαζιερόπλοια διαφόρων εθνικοτήτων που «δένουν» στο Πειραιά.

Την περασμένη εβδομάδα μια ανώνυμη καταγγελία στο documentonews.gr – εργαζόμενου στο εμβολιαστικό κέντρο του Ελληνικού – έλεγε το εξής: «Κάθε Κυριακή εμβολιάζονται επιβάτες κρουαζιερόπλοιων στο εμβολιαστικό κέντρο στο Ελληνικό». Πιο συγκεκριμένα ο καταγγέλλων ανέφερε ότι κάθε Κυριακή το τελευταίο διάστημα επιβάτες κρουαζιερόπλοιων φτάνουν με τουριστικά λεωφορεία στο εμβολιαστικό κέντρο και εμβολιάζονται.

Το documentonews.gr βρέθηκε την περασμένη Κυριακή 13 Ιουνίου έξω από το συγκεκριμένο εμβολιαστικό κέντρο και διαπίστωσε ότι τουριστικό λεωφορείο έφυγε από αυτό και κατευθύνθηκε προς της Ακτή Μιαούλη όπου βρίσκεται εκεί το κρουαζιερόπλοιο της εταιρείας Silver Sea.

Ακολουθήσαμε το τουριστικό λεωφορείο σε όλη την διαδρομή. Στο βίντεο που ακολουθεί φαίνεται καθαρά το τουριστικό λεωφορείο να αναχωρεί από το εμβολιαστικό κέντρο και να κατευθύνεται προς το λιμάνι του Πειραιά και συγκεκριμένα στην Ακτή Μιαούλη όπου έχει «δέσει» το κρουαζιερόπλοιο.

Με λίγα λόγια μεταφέρονται είτε επιβάτες είτε πλήρωμα στο εμβολιαστικό κέντρο στο Ελληνικό χωρίς να γνωρίζει κανείς το λόγο.

Σε κάθε περίπτωση είναι σκανδαλώδες το ενδεχόμενο να εμβολιάζονται «περαστικοί» από την χώρα μας την ώρα που δεν υπάρχει ικανοποιητική επάρκεια εμβολίων ώστε να έχουμε το συντομότερο δυνατό την πολυπόθητη ανοσία της αγέλης. Αυτό άλλωστε απάντησε στην καθιερωμένη ενημέρωση της περασμένης Δευτέρας στο υπουργείο Υγείας σε ερώτηση που τέθηκε στον Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους σχετικά με την πιθανή ημερομηνία επίτευξής της ανοσίας της αγέλης. «Σε σχέση με το ποσοστό, έχω πει ότι αυτό εξαρτάται από δύο παράγοντες: εξαρτάται από τις παραδόσεις των εμβολίων και το δεύτερο είναι η συμμετοχή του κόσμου, η ανταπόκριση του κόσμου στο εμβολιαστικό πρόγραμμα, στο να καλύψουν τη διαθεσιμότητα των ραντεβού».

Το documentonews.gr έχει απευθυνθεί  στα αρμόδια υπουργεία αλλά απάντηση δεν έχει πάρει. Ωστόσο πληροφορίες από τον χώρο της κρουαζιέρας αναφέρουν ότι οι εμβολιασμοί αφορούν στα πληρώματα των κρουαζιερόπλοιών διαφόρων εθνικοτήτων.

Αυτό όμως που προκαλεί σοβαρά ερωτήματα είναι ο λόγος που αυτή η διαδικασία δεν έχει γίνει γνωστή από την πλευρά της κυβέρνησης. Εμείς παρ’ όλα αυτά συνεχίζουμε να περιμένουμε τις απαντήσεις στα ερωτήματα που έχουμε θέσει. Για ποιο λόγο μεταφέρονται επιβαίνοντες των κρουαζιερόπλοιων τις Κυριακές στο εμβολιαστικό κέντρο στο Ελληνικό; Εμβολιάζονται επιβάτες των κρουαζιερόπλοιών; Εμβολιάζονται τα μέλη του πληρώματος των κρουαζιερόπλοιων;

Πηγή: documentonews.gr

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

mist erdo

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

«Καλούμε την κυβέρνηση, να προβεί άμεσα στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες απέναντι στη νέα αυτή τουρκική…

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

8ce56d6d499047e58e6fa1054f091391

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

«Λάδι στη φωτιά» γύρω από το Κυπριακό έριξε το βράδυ της Δευτέρας (18/3) ο Τούρκος…