Βίντεο ντοκουμέντο για τον ξυλοδαρμό πολίτη από αστυνομικούς στα Σεπόλια

Σε βίντεο που δημοσιεύει σήμερα η Εφ.Συν. καταρρίπτεται η εκδοχή της ΕΛ.ΑΣ., η οποία επιχείρησε να παρουσιάσει το περιστατικό ως άλλη μια υπόθεση «ζαρντινιέρα».

NewsRoom 29/05/2020 | 15:07

Ένα ακόμα περιστατικό αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας ήρθε στο φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες, με πρωταγωνιστές, αυτή τη φορά, αστυνομικούς του Α.Τ. Κολωνού την περασμένη Κυριακή στη συμβολή των οδών Αντιγόνης και Κρέοντος στα Σεπόλια.

Σε βίντεο που δημοσιεύει σήμερα η Εφ.Συν. καταρρίπτεται η εκδοχή της ΕΛ.ΑΣ., η περιγραφή της οποίας για το περιστατικό θυμίζει την υπόθεση «ζαρντινιέρα».

Συγκεκριμένα, κάμερα καταστήματος έχει καταγράψει τη στιγμή που αστυνομικοί ακινητοποιούν και χτυπούν τον 24χρονο και επιτίθενται στον φίλο του που παρεμβαίνει βλέποντας τον ξυλοδαρμό του. Όπως αναφέρει η Εφ.Συν, από το βίντεο δεν προκύπτει καμία απειλητική κίνηση των θυμάτων, ενώ παράλληλα αποδεικνύεται ότι οι ισχυρισμοί των αστυνομικών είναι ανυπόστατοι.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το περιστατικό ξεκίνησε με λεκτική αντιπαράθεση ανάμεσα στον Α.Σ. και τέσσερις αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ που επιχείρησαν να τον ελέγξουν αλλά αντιστάθηκε. Στη συνέχεια, όπως λένε πηγές της ΕΛ.ΑΣ., παρενέβη ο φίλος του Β.Γ., τον οποίο οι αστυνομικοί απώθησαν και όταν επιχείρησαν να τον ακινητοποιήσουν έχασαν όλοι την ισορροπία τους, με αποτέλεσμα εκείνος να χτυπήσει το κεφάλι του σε μοτοσικλέτα και να τραυματιστούν οι αστυνομικοί που προσπάθησαν να τον συγκρατήσουν. Ομως, το βίντεο αποτυπώνει ξεκάθαρα ότι ο Β.Γ. δεν βρίσκεται σε κανένα χρονικό σημείο δίπλα σε μοτοσικλέτα και δεν προέρχεται από πέσιμο το χτύπημα στο κεφάλι του. Επίσης το χτύπημα είναι στο πίσω μέρος του κεφαλιού και όχι στο μπροστινό που ισχυρίζονται οι αστυνομικοί.

Τα θύματα υποστηρίζουν ότι όλα ξεκίνησαν όταν ο Α.Σ. ρώτησε έναν από τους αστυνομικούς που τον κοιτούσε επίμονα: «Γιατί με κοιτάς έτσι; Σου έκανα κάτι;». Ακολούθησε λεκτική αντιπαράθεση που κατέληξε με εκείνον πεταμένο στο κράσπεδο και περικυκλωμένο από αστυνομικούς που τον χτυπούσαν με κλομπ και τον κλοτσούσαν. Τότε παρενέβη ο φίλος του φωνάζοντας «τι τον βαράτε; αφήστε τον» και δέχτηκε επίθεση από τους αστυνομικούς. Και αυτή η περιγραφή είναι σύμφωνη με την απρόκλητη επίθεση στον Β.Γ. που έχει καταγράψει η κάμερα.

«Πρόκειται για μια νέα υπόθεση “ζαρντινιέρα”. Το υπουργείο πρέπει να αποφασίσει αν είναι υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ή υπουργείο Προστασίας Βασανιστών Αστυνομικών», δήλωσε στην Εφημερίδα των Συντακτών ο Θανάσης Καμπαγιάννης, δικηγόρος των θυμάτων.

Το βίντεο από το περιστατικό όπως αναρτήθηκε στα social media (Το βίντεο περιέχει σκληρή γλώσσα)

 

Αυτά είναι τα @@ που μας προστατεύουν. Επειδή βαράγανε τον αδελφό μ και τους είπε ρε παιδιά μην τον βαράτε τον κάνανε έτσι... Συγχαρητήρια στης Ελλάς! Έρχεται η ώρα ας μην αγχώνεστε.

Posted by Sakis Souleles on Sunday, May 24, 2020

Πηγή: ΕφΣυν