Βίντεο ντοκουμέντο δείχνει τούρκους πιλότους να απογειώνονται με χάρτες που απεικονίζουν Λέσβο και Χίο (ΒΙΝΤΕΟ)

Αίσθηση έχει προκαλέσει ένα βίντεο ντοκουμέντο που αποκαλύπτει ότι οι Τούρκοι πιλότοι εισβάλουν στο FIR Αθηνών και στον ελληνικό εναέριο χώρο εκτελώντας συγκεκριμένη αποστολή προφανώς μετά από σχετική εντολή.

570e07411dc5242e788b48bd 2

Το βίντεο διάρκειας 59 δευτερολέπτων αναρτήθηκε πριν από 20 περίπου ώρες στο instagram από χρήστη που εμφανίζεται ως Τούρκος πιλότος σε F-16 με το ψευδώνυμο Ivjackpilot. Σταματά τη στιγμή που τα τουρκικά F-16 ξεκινούν τη διαδικασία απογείωσης

Ο Τούρκος πιλότος τροχοδρομεί με το F-16 του ακολουθώντας άλλα μαχητικά ιδίου τύπου που παίρνουν θέση στον διάδρομο απογείωσης και ετοιμάζονται να ξεκινήσουν.

Στον χάρτη που έχει στα πόδια του ο Τούρκος πιλότος έχει σημειώσει την διαδρομή του περνά από Λέσβο και Χίο.

Συγκεκριμένα και βάση του σχεδίου που προφανώς έχει εγκριθεί από την ηγεσία της Τουρκικής πολεμικής αεροπορίας τα τουρκικά αεροπλάνα σε αυτή την πτήση μπήκαν στο Αιγαίο νότια της Λέσβου και συνέχισαν με κατεύθυνση προς τη δύση. Όταν έφτασαν δυτικά της Χίου άλλαξαν πορεία και πέταξαν νοτιοδυτικά, μετά νοτιοανατολικά και στο νοτιότερο άκρο της Χίου συνέχισαν ανατολικά.

Σύμφωνα πάντως με τα όσα είπαν στο koutipandoras.gr πηγές στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, που είδαν το βίντεο που δημοσίευσε η ιστοσελίδα protothema.gr, δεν έγινε εφικτό να διασταυρωθεί αν πρόκειται για τα μαχητικά που χθες ενεπλάκησαν με ελληνικά στο κεντρικό Αιγαίο, καθώς δεν είναι σίγουρο το πότε τραβήχτηκε το βίντεο αυτό, άσχετα από την ανάρτησή του στο instagram.

Σε κάθε περίπτωση το σίγουρο είναι ότι επιβεβαιώνεται ότι τα τουρκικά μαχητικά πετάνε στο Αιγαίο βάση σχεδίου.


Σήμερα πάντως η τουρκική πολεμική αεροπορία απέφυγε τις εμπλοκές με ελληνικά μετά από τα χθεσινά ωστόσο προχώρησε σε 6 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου και 4 παραβάσεις των κανόνων πτήσης στο FIR Aθηνών.

Συνολικά επρόκειτο για 6 μαχητικά F-16 σε 3 σχηματισμούς. Δύο από τα μαχητικά ήταν οπλισμένα. Οι τούρκοι πάντως σήμερα εστίασαν στην περιοχή της νησίδας Ρω και στην ευρύτερη περιοχή του Καστελόριζου.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…