Βίντεο-ντοκουμέντο δείχνει Έλληνα στρατιωτικό να πυροβολεί στον Έβρο

Βίντεο που ανάρτησε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RT, αναμένεται να προκαλέσει έντονες αντιδράσεις καθώς δείχνει έναν στρατιώτη από την ελληνική πλευρά να χρησιμοποιεί το όπλο του και να πυροβολεί. 
 

NewsRoom 08/03/2020 | 14:21

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RT ανάρτησε την Κυριακή, ένα βίντεο -άγνωστης ημερομηνίας λήψεως- που φέρεται να έχει τραβηχτεί από την τουρκική πλευρά των συνόρων στον Έβρο και που δείχνει έναν στρατιώτη από την ελληνική πλευρά να χρησιμοποιεί το όπλο του σε ευθεία βολή. 

Στο πλάνο φαίνεται να περνά και ένα ελληνικό πυροσβεστικό όχημα από την δεξιά πλευρά του συρμάτινου φράχτη των συνόρων και αμέσως μετά να εμφανίζεται από την ίδια πλευρά ένας Έλληνας στρατιωτικός ο οποίος προτάσσει το όπλο του που φέρει βαριά διόπτρα σε ευθεία βολή και φαίνεται καθαρά να πυροβολεί παράλληλα με το έδαφος και όχι στον αέρα.

 

Το βίντεο αναμένεται να προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, ειδικά σε μια περίοδο όπου τόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, όσο και τα η ΝΔ προσπαθούν να κρύψουν για το τι πραγματικά συμβαίνει στα σύνορα, χαρακτηρίζοντας πολλές αναφορές ως  fake news