Newsroom

Newsroom

Βίντεο – ντοκουμέντο από την στιγμή της κατολίσθησης στο Ναυάγιο της Ζακύνθου

Ένα βίντεο - ντοκουμέντο από την στιγμή που ο βράχος αποκολλήθηκε από το Ναυάγιο της Ζακύνθου προκαλώντας πανικό στους λουόμενους ήρθε στην δημοσιότητα.

5b9a53251dc5247f658b459c

Στο βίντεο βλέπουμε τους τουρίστες να τρέχουν πανικόβλητοι, ενώ ένας φωνάζει «Ω θεέ μου» στα αγγλικά. Δευτερόλεπτα μετά, ένα τεράστιο κύμα έρχεται καταπάνω του και ο κόσμος τρέχει να σωθεί.

Όπως έχει γίνει γνωστό μέχρι στιγμής, τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου. Την ίδια στιγμή, όπως ανέφερε στο koutipandoras.gr ο αντιδήμαρχος Ζακύνθου, ένας από αυτούς φέρει σοβαρά τραύματα στη μέση του.

Σύμφωνα με το λιμενικό δεν υπάρχει κανένας αγνοούμενος από την καταμέτρηση των επιβαινόντων σε τουριστικά σκάφη.

Όπως επισημαίνεται από το Λιμενικό Σώμα η παραλία έχει, προληπτικά, εκκενωθεί, ενώ έχει απαγορευθεί από τη λιμενική αρχή Ζακύνθου η προσέγγιση σκαφών μέχρι νεωτέρας.

Τι έγινε την ώρα της κατολίσθησης

Σύμφωνα με μαρτυρίες ιδιοκτητών σκαφών που ήταν στην περιοχή την ώρα που έπεσαν οι βράχοι, στο συγκεκριμένο κομμάτι της παραλίας είχαν αγκυροβολήσει τρία σκάφη αναψυχής με επιβάτες. «Ακούστηκε ένα θόρυβος και έπεσε ένα μικρό κομμάτι βράχου, στη συνέχεια ένα δεύτερο μεγαλύτερο και τέλος, τρίτο μεγάλο κομμάτι βράχου που κατά την πτώση δημιούργησε μια θαλάσσια δίνη η οποία αναποδογύρισε τις βάρκες», δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ μέλος πληρώματος που βρίσκονταν στο σημείο.

Στη παραλία την ώρα της πτώσης των βράχων βρίσκονταν εκατοντάδες τουρίστες με μικρά παιδιά, που επιβιβάστηκαν σε σκάφη και απομακρύνθηκαν από την παραλία.

Εκπρόσωπος εταιρείας που πραγματοποιεί εκδρομές στην παράλια του Ναυαγίου στην Ζάκυνθο εξηγεί στο koutipandoras.gr πως ακριβώς έγινε η κατολίσθηση.

“Είναι στο αριστερό σημείο της παραλία και ευτυχώς που δεν έγινε μισή ώρα αργότερα διότι είναι η στιγμή της ημέρα που βρίσκονται εκεί τα περισσότερα πλοία που πραγματοποιούν κρουαζιέρες στο νησί” λέει εκπρόσωπος της εταιρείας Cavo Grosso Travel.

“Αυτή την στιγμή έχουμε στείλει κι άλλο σκάφος στην περιοχή για να βοηθήσουμε τις Αρχές”