Βίντεο ντοκουμέντο από την εισβολή της αστυνομίας στα Εξάρχεια

Βίντεο ντοκουμέντο, εκθέτει την ΕΛ.ΑΣ  αναφορικά με την χθεσινή επίθεση σε αστυνομικούς της ομάδας ΔΡΑΣΗ, από κατοίκους της περιοχής. Στο βίντεο αποτυπώνεται η αστυνομική αυθαιρεσία καθώς οι αστυνομικές δυνάμεις, επιτέθηκαν στους συγκεντρωμένους που ζητούσαν χαμηλά ενοίκια και αντιδρούσαν στη δημιουργία σταθμού του μετρό

5452861

Επίθεση από αγνώστους δέχθηκαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΡΑΣΗ στα Εξάρχεια λίγο πριν τις 9 το βράδυ, έγραψαν τα περισσότερα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ με την είδηση να παίζει ψηλά (για ευνόητους λόγους).  Η αλήθεια όμως είναι διαφορετική καθώς  νέο βίντεο ντοκουμέντο  δείχνει ότι η αστυνομία ενοχλήθηκε από την μαχητική υπεράσπιση των κατοίκων της περιοχής και από την ανταπόκριση του κόσμου που αντιδρούν στη δημιουργία σταθμού μετρό και στον εξευγενισμό  της περιοχής.

Συγκεκριμένα, Σάββατο βράδυ, περίπου στις 20:30, στην πλατεία Εξαρχείων έχει αρχίσει να μαζεύεται κόσμος για την πορεία ενάντια στον εξευγενισμό (gentrification), τις εξώσεις, την πολιτική απονέκρωση και την κρατική καταστολή στα Εξάρχεια.  Μπροστά στα έκπληκτα μάτια των συγκεντρωμένων 5-6 δικάβαλες μηχανές της αστυνομικής ομάδας ΔΡΑΣΗ περνούν προκλητικά από την πλατεία Εξαρχείων, χωρίς να υπάρχει η παραμικρή  επιθετική κίνηση κατά των αστυνομικών. 

Στην συνέχεια, οι αστυνομικοί  επιστρέφουν με μεγαλύτερες ενισχύσεις για να προκαλέσουν επεισόδια, περίπου 15-20 δικάβαλες μηχανές.

 Αποτέλεσμα αυτού είναι όσα καταγράφονται στο βίντεο. 

 

Κατά την  υποχώρηση τους και αφού έπνιξαν για ακόμη μια φορά την περιοχή με ασφυξιογόνα, άφησαν πίσω τους μέχρι και ασυρμάτους, σύμφωνα με μαρτυρίες.
 

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Μασσαλή Καραμανλής

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Δεν μπορούσε να πιστέψει το ηχηρό χειροκρότημα που έδωσαν οι βουλευτές της ΝΔ στον Καραμανλή…

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

viasmos 6

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

Απίστευτες αποκαλύψεις έκανε μια κοπέλα απ' τη Λάρισα, καθώς αποκάλυψε ότι βιαζόταν επί σειρά ετών…