Βίντεο-ντοκουμέντο από τη Νέα Σμύρνη: «Πάμε να τους σκοτώσουμε»

Το γύρο του Διαδικτύου κάνουν βίντεο τα οποία καταγράφουν απειλές αστυνομικών κατά διαδηλωτών και δημοσιογράφων

NewsRoom 10/03/2021 | 09:31

Το γύρο του Διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες ένα βίντεο που τραβήχτηκε στη διάρκεια των χθεσινών επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη, στο οποίο αστυνομικοί εμφανίζονται να λένε μεταξύ τους «πάμε να τους σκοτώσουμε», αναφερόμενοι σε διαδηλωτές.

Το συγκεκριμένο βίντεο απεικονίζει μία διμοιρία της ομάδας Δράση, λίγα μέτρα μετά τη γέφυρα της Νέας Σμύρνης, με κάποιους εξ αυτών σε έξαλλη κατάσταση μετά τον τραυματισμό συναδέλφου τους. Στη συνέχεια, ενώ οι περισσότεροι φαίνονται να ανεβαίνουν στις μηχανές τους, ακούγεται ένας από τους παραπάνω να τους καλεί: «Πάμε να τους γ...ουμε!». Αμέσως μετά ο ίδιος λέει: «Τελειώσαμε! Πάμε! Θα τους σκοτώσουμε!». 

 

 

Αν και στο βίντεο δε φαίνεται τι έχει προηγηθεί, από την πλευρά της πλατείας της Νέας Σμύρνης φαίνεται ένταση, ενώ το σημείο στο οποίο στέκονται οι αστυνομικοί φαίνεται να είναι λίγα μέτρα από το σημείο στο οποίο δέχθηκαν την επίθεση και έπεσε ο αστυνομικός από τη μία μηχανή.

Εν τω μεταξύ, ένα άλλο βίντεο δείχνει τι προηγήθηκε του τραυματισμού του αστυνομικού. Όπως φαίνεται σε αυτό, αστυνομικοί της ομάδας Δράση πέταξαν χειροβομβίδες κρότου-λάμψης μέσα στο πλήθος των συγκεντρωμένων, και ακολούθησε συμπλοκή στη διάρκεια της οποίας τραυματίστηκε ο αστυνομικός.

 

 

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και ένα ακόμα βίντεο με τραμπουκισμούς αστυνομικών κατά δημοσιογράφων και φωτογράφων, προφανώς επειδή έκαναν απλά τη δουλειά τους...