Βίντεο-ντοκουμέντο από εικονικό εμβολιασμό

Σε συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία

NewsRoom 23/09/2021 | 09:14

Στη σύλληψη μίας 75χρονης πλαστικής χειρουργού, μία γραμματέα 66 ετών και μίας νοσηλεύτριας 59 ετών προχώρησαν οι αρχές καθώς κατηγορούνται για εικονικό εμβολιασμό κατά του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, η πλαστική χειρουργός και η συνταξιούχος επιχείρησαν να πάρουν πλαστά πιστοποιητικά από εικονικό εμβολιασμό μετά από συνεννόηση με την νοσηλεύτρια που είχε την ευθύνη για την καταχώρηση των στοιχείων στο κύκλωμα.

Το βίντεο – ντοκουμέντο που δόθηκε στη δημοσιότητα δείχνει καρέ – καρέ τη διαδικασία, ενώ κατασχέθηκαν μια χρησιμοποιημένη σύριγγα χωρίς βελόνα, γεμάτη με δόση εμβολίου και ένα μισοάδειο φιαλίδιο εμβολίου.

Αναφέρεται για την υπόθεση στην σχετική ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

«Οι δυο ημεδαπές με τη συνδρομή της τρίτης, η οποία εργαζόταν ως νοσηλεύτρια σε Κέντρο Υγείας της Αττικής, πέτυχαν να βεβαιωθεί αναληθώς σε δημόσιο έγγραφο ότι εμβολιάστηκαν κατά του κορονοϊού.

Πιο αναλυτικά, η υπόθεση διερευνήθηκε μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων και δεδομένων, τα οποία τέθηκαν υπόψη αρμόδιου Εισαγγελέα και παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Από την επακόλουθη έρευνα και τη συνδυαστική αξιολόγηση και μελέτη του προανακριτικού υλικού που συγκεντρώθηκε, προέκυψε η συμμετοχή των ανωτέρω ημεδαπών στην υπόθεση του εικονικού εμβολιασμού.

Από την έρευνα στον χώρο όπου πραγματοποιήθηκε ο εικονικός εμβολιασμός βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αντικείμενα, τα οποία θα αποσταλούν για διενέργεια πραγματογνωμοσύνης.

Οι συλληφθείσες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή».