Newsroom

Newsroom

Βίντεο με πορνό και στο Youtube – Πώς οι "πειρατές" του διαδικτύου παρακάμπτουν τους ελέγχους της Google

Το YouTube διαθέτει αυστηρούς κανόνες σύμφωνα με τους οποίους απαγορεύεται η δημοσίευση πορνογραφικού υλικού. Ωστόσο, οι «πειρατές» του διαδικτύου έχουν βρει τρόπους προκειμένου να δημοσιεύουν διάφορα βίντεο με περιεχόμενο αυστηρά για ενήλικες δημιουργώντας πονοκέφαλο στη Google η οποία δυσκολεύεται να περιορίσει τη δράση τους, όπως αναφέρει το TorrentFreak

587d081a1dc524d4778b49c5

Κανονικά, το YouTube πραγματοποιεί διάφορους ελέγχους προκειμένου να δει ποιο περιεχόμενο είναι κατάλληλο προς δημοσίευση και ποιο όχι. Ωστόσο, οι «πειρατές» έχουν βρει τρόπο να ξεφεύγουν από αυτούς τους ελέγχους και να αναρτούν βίντεο με ακατάλληλο περιεχόμενο για ανηλίκους σε ένα δικό τους χώρο που έχουν δημιουργήσει παίρνοντας παράλληλα τα έσοδα από την κυκλοφορία αυτών καθώς επίσης και τα διαφημιστικά έσοδα.

Τα συγκεκριμένα τεχνάσματα δεν τα χρησιμοποιούν για να ανεβάσουν μόνο πορνογραφικό υλικό. Αντίθετα, το κάνουν για ένα ευρύ φάσμα περιεχομένου που δεν θα έπρεπε κανονικά να επιτρέπεται η δημοσίευσή του στο Youtube.

Το YouTube, μπορεί να κατεβάσει το ακατάλληλο αυτό περιεχόμενο από την στιγμή που το εντοπίσει, ωστόσο, επειδή είναι καλά κρυμμένα τέτοιου είδους βίντεο, δεν γίνονται εύκολα αντιληπτά.