Βίντεο: Η στιγμή της εκτόξευσης του βαλλιστικού πυραύλου από την Β. Κορέα

Στη δημοσιότητα ήρθε το βίντεο που δείχνει την στιγμή της εκτόξευσης του βαλλιστικού πυραύλου από την Βόρεια Κορέα ο οποίος πέρασε πάνω από την Ιαπωνία, στις 29 Αυγούστου.

59a68e241dc5244a358b4664

Ο πύραυλος μεσαίας εμβέλειας, ο οποίος αναγνωρίστηκε από τους Βορειοκορεάτες ως Hwasong-12, πέρασε πάνω από την Ιαπωνία, πυροδοτώντας περαιτέρω εντάσεις μεταξύ της Βόρειας Κορέας και των Ηνωμένων Πολιτειών αλλά και των συμμάχων της, δηλαδή της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας.

Οι αξιωματούχοι της Βόρειας Κορέας από την πλευρά τους δήλωσαν στο CNN ότι ο ηγέτης της χώρας, Κίμ Γιονγκ Ουν ήταν «πολύ ικανοποιημένος από την απόδοση του πυραύλου».

Ο Πρόεδρος της Νότιας Κορέας Moon Jae-in και ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Shinzo Abe πιστεύουν ότι «η πίεση στη Βόρεια Κορέα θα πρέπει να αυξηθεί έτσι ώστε να έρθει η χώρα εθελοντικά στο τραπέζι του διαλόγου», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νότιας Κορέας Park Su-hyun. Οι δύο χώρες συμφώνησαν επίσης, ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών θα πρέπει να θεσπίσει λεπτομερέστερες και αποτελεσματικότερες κυρώσεις κατά της Βόρειας Κορέας. Ένας νέος γύρος κυρώσεων κατά της Πιονγιάνγκ εγκρίθηκε ομόφωνα από το Συμβούλιο Ασφαλείας στις αρχές του μήνα.

Πάντως, χθες ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε πως μετά την νέα κίνηση της Βόρειας Κορέας, «όλες οι επιλογές βρίσκονται στο τραπέζι» για το πώς θα απαντήσουν οι ΗΠΑ.

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…