Newsroom

Newsroom

Bild για επίσκεψη Σόιμπλε: "Πήγε με δώρο 100 εκ. ευρώ και εισέπραξε μίσος και προσβολές"

Ως αγνώμονες και αχάριστους παρουσίασε τους Έλληνες η γερμανική εφημερίδα Bild. “Αντί για το “ευχαριστώ” που περίμενε, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε…

Ως αγνώμονες και αχάριστους παρουσίασε τους Έλληνες η γερμανική εφημερίδα Bild. “Αντί για το “ευχαριστώ” που περίμενε, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εισέπραξε το μίσος των Ελλήνων. Είσαι τρελός;” αναρωτιέται η εφημερίδα, απευθυνόμενη στον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας. Ο μεσότιτλος της εφημερίδας ήταν “Έχουν τρελαθεί τελείως αυτοί οι Έλληνες;”

Το δημοσίευμα ανέφερε πως αντί οι Έλληνες αντί να εκτιμήσουν το “δώρο” των 100 εκ. ευρώ που έφερε μαζί του ο υπουργός Οικονομικών και να τον ευχαριστήσουν, ανταπέδωσαν με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και συνθήματα κατά του ναζισμού. Συγκεκριμένα, “ο Σόιμπλε δεν είπε μόνο θερμά λόγια στους Έλληνες», γράφει ο συντάκτης του άρθρου. «Υπέγραψε και επιστολή προθέσεων για ένα «ταμείο ανάπτυξης» 100 εκατ. ευρώ από την γερμανική αναπτυξιακή τράπεζα KfW, παρέχοντας περαιτέρω βοήθεια στην κρίση». «Αντί για ευχαριστώ, ωστόσο, εισέπραξε για άλλη μια φορά το μίσος και την κακία της Αθήνας!».

Η προσβολή του Αλέξη Τσίπρα

Ξεχωριστή θέση κατείχε στο άρθρο η συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, καθώς και το θέμα συζήτησής τους, οι γερμανικές αποζημιώσεις προς την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, το άρθρο ανέφερε:

“Η προσβολή: να συμπέσει με τη συνάντηση Σόιμπλε-Σαμαρά, μόλις 100 μέτρα παραδίπλα, η συνάντηση του Προέδρου Κάρολου Παπούλια με τον αριστερό πολιτικό Αλέξη Τσίπρα.
Η απίστευτη συζήτηση των δύο: Οι γερμανοί οφείλουν στους Έλληνες τουλάχιστον € 108 δισεκατομμύρια ως “αποζημίωση” για τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο!
Τσίπρας: «Η κυβέρνησή μας θα πρέπει να ζητήσει αποζημίωση από τον υπουργό, κ. Σόιμπλε για τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο”.
Η απάντηση από τον Πρόεδρο (κ. Παπούλια): «Ελπίζω να σημειώσουμε πρόοδο σε αυτό το θέμα σύντομα!”

Παράλληλα, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε το βράδυ, ο κ. Σόιμπλε κατέστησε σαφές το ότι δεν προτίθεται να συζητήσει περαιτέρω το θέμα των αποζημιώσεων: «Η Γερμανία εξακολουθεί να έχει μια ηθική ευθύνη. Όμως, το ζήτημα των αποζημιώσεων έχει ρυθμιστεί από τη συμφωνία του χρέους του Λονδίνου”.

Τέλος, το δημοσίευμα έκανε λόγο για τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και την ετοιμότητα της αστυνομίας κατά την επίσκεψη του γερμανού υπουργού Οικονομικών.

Δείτε εδώ το δημοσίευμα της Bild, όπως δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της.

Μάτι: Οργισμένες αντιδράσεις από συγγενείς των θυμάτων μετά το άκουσμα της απόφασης – «Τσίπα δεν έχετε;» (video)

6207733

Μάτι: Οργισμένες αντιδράσεις από συγγενείς των θυμάτων μετά το άκουσμα της απόφασης – «Τσίπα δεν έχετε;» (video)

Συγγενείς άρχισαν να πετούν καρέκλες και να απευθύνονται προς τους κατηγορούμενους

Μικρούτσικος: H παίκτρια του «TV Queen» που του θύμισε τον… Μητσοτάκη – «Έχετε τον ίδιο σύμβουλο;» (video)

Μικρούτσικος

Μικρούτσικος: H παίκτρια του «TV Queen» που του θύμισε τον… Μητσοτάκη – «Έχετε τον ίδιο σύμβουλο;» (video)

«Το ότι δεν τον έχεις παρακολουθήσει μπορεί να με κάνει να σε συμπαθήσω», είπε ο…

Σάλος με τις κιτς χλαμύδες στην Ακρόπολη και την «αναβάθμιση» με άρωμα…χούντας (!) – «Η κα Μενδώνη να απαντήσει άμεσα»

GMPRm9QXEAElRJj

Σάλος με τις κιτς χλαμύδες στην Ακρόπολη και την «αναβάθμιση» με άρωμα…χούντας (!) – «Η κα Μενδώνη να απαντήσει άμεσα»

Αλευρωμένοι λευκοί σανδαλοφόροι νεαροί και νεαρές πόζαραν σαν αρχαία αγάλματα μπροστά από τον Παρθενώνα παριστάνοντας…