Βιασμός 24χρονης: Άρση του τηλεφωνικού απορρήτου αποφάσισε η εισαγγελία – Τα ευρήματα της ιατροδικαστικής έκθεσης

Την Πέμπτη αναμένονται τα πρώτα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων - Δείγματα για παράλληλη εξέταση έχουν αποσταλεί στην Ελβετία - Οι εισαγγελικές αρχές που έχουν αναλάβει την υπόθεση διέταξαν την άρση του τηλεφωνικού της απορρήτου.

1480514504 rape couple 1

Συνεχίζεται η έρευνα για την ταυτοποίηση των θυτών – Τι απαντούν οι Αρχές για τις καθυστερήσεις στη διενέργεια των εξετάσεων – Άρση του τηλεφωνικού απορρήτου της 24χρονης αποφάσισε η εισαγγελία στην υπόθεση – Την Πέμπτη αναμένονται τα πρώτα αποτελέσματα των τοξικολογικών – Δείγματα για παράλληλη εξέταση έχουν αποσταλεί στην Ελβετία – Τα ευρήματα της ιατροδικαστικής έκθεσης – Το δεύτερο σκέλος της υπόθεσης: H εξέταση κυκλώματος μαστροπείας.

Η λήψη καταθέσεων και η συλλογή στοιχείων συνεχίζεται από την Ανάκριση από τα αποτελέσματα της οποίας θα φανεί αν θα προσωποποιηθεί η εμπλοκή και άλλων ατόμων.

Παράλληλα, οι εισαγγελικές αρχές που έχουν αναλάβει την υπόθεση διέταξαν την άρση του τηλεφωνικού της απορρήτου, προκειμένου να διαπιστωθεί με ποιους μίλησε το θύμα πριν πάει στο ξενοδοχείο, αλλά και μετά την αποχώρησή της από το από εκεί, και τι ειπώθηκε εκείνο το βράδυ, όπως και το επόμενο πρωί που δέχθηκε τηλεφωνήματα από τους κατηγορούμενους βιαστές. 

Από την πλευρά της η Αστυνομία προχώρησε σε επίσημη ανακοίνωση για τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων που είχαν παραγγελθεί, διαψεύδοντας πως αυτά έχουν παραδοθεί:

«Αναφορικά με υπόθεση που αφορά σε καταγγελία για βιασμό σε βάρος 24χρονης ημεδαπής, για την οποία ανακοινώθηκε ήδη σύλληψη 27χρονου ημεδαπού σε Ενημερωτικό Δελτίο που εκδόθηκε την (02-01-2022), γνωστοποιείται ότι δεν έχουν παραδοθεί ακόμη στην Υπηρεσία μας τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων που παραγγέλθηκαν από την αρμόδια Υπηρεσία».

Την Πέμπτη αναμένονται τα πρώτα αποτελέσματα – Δείγματα για παράλληλη εξέταση και σε εργαστήριο στην Ελβετία

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πρώτα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων αναμένονται την Πέμπτη από το εργαστήριο του ΑΠΘ, ενώ έχουν αποσταλεί δείγματα για παράλληλη εξέταση και σε εργαστήριο του εξωτερικού από όπου ενδεχομένως τα αποτελέσματα να ακολουθήσουν τις επόμενες ημέρες και από αυτά θα φανεί τι ουσίες υπήρχαν στον οργανισμό της άτυχης κοπέλας, αν τυχόν υπάρχουν ξένα γενετικά υλικά κλπ.

Ειδικότερα, μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες αναμένονται τα αποτελέσματα από τις τοξικολογικές εξετάσεις της, ώστε να διαπιστωθεί αν και ποιες ναρκωτικές ουσίες βρίσκονταν στον οργανισμό της, παρά τη θέλησή της, κατά το βιασμό της, όπως καταγγέλλει. Στο ελβετικό εργαστήριο πρόκειται να γίνει εξειδικευμένος εξοπλισμός του δείγματος για την ανίχνευση συγκεκριμένων ναρκωτικών ουσιών.

Από τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων θα εξαρτηθεί η περαιτέρω ποινική μεταχείριση των εμπλεκόμενων προσώπων στην υπόθεση και τυχόν αναβάθμιση των κατηγοριών εις βάρος τους.

Καθυστερήσεις στη διενέργεια των εξετάσεων

Επίσης, σχετικά με την δήλωση της 24χρονης για καθυστερήσεις στη διενέργεια των εξετάσεων, από την Αστυνομία τονίζουν ότι δόθηκε την ίδια ημέρα της καταγγελίας η εντολή ιατροδικαστικής πραγματογνωμοσύνης όπως προβλέπεται. Από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία επιβεβαιώνουν ότι από την κοπέλα ελήφθησαν ούρα εκείνο το βράδυ και όχι αίμα, γιατί από το αίμα αυτές οι ουσίες ενδεχομένως και να μην ανιχνεύονταν πλέον.

Συμπληρώνουν ωστόσο ότι το πρωί της Κυριακής 2 Ιανουαρίου η καταγγέλλουσα εξετάστηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία και υπάρχουν σχετικά έγγραφα που το αποδεικνύουν, όπου διαπιστώθηκαν μώλωπες και εκχυμώσεις στα πόδια της. Όπως ακόμη τονίζουν, η όλη διαδικασία έπρεπε να γίνει ούτως ή άλλως σύντομα γιατί εκκρεμούσε η αυτόφωρη διαδικασία για την σύλληψη του δράστη, κάτι που ήταν προϋπόθεση.

Σημειώνεται πως η ίδια δήλωσε στη συνέντευξή της στο zougla.gr πως η εξέτασή της έγινε με καθυστέρηση τριών ημερών και πως κλήθηκε στον ανακριτή μετά από 14 ημέρες. «Πήγα στον Ιατροδικαστή τρεις ημέρες αργότερα και μου είπαν να μην πλυθώ. Αυτό με είχε τρελάνει. Με τρέλαινε το ότι δεν μπορούσα να βγάλω από πάνω μου αυτή τη βρώμα. Υπήρχαν σημάδια στα πόδια μου. Πάρα πολλές μελανιές. Οι τοξικολογικές έγιναν το βράδυ της ίδιας ημέρας», είπε η ίδια χαρακτηριστικά.

Τι είπε o δικηγόρος της 24χρονης – Τα ευρήματα της ιατροδικαστικής έκθεσης

Στο μεταξύ, «εκχυμώσεις στον αριστερό και δεξιό μηρό, στο πρώτο και τρίτο τεταρτημόριο, στη μεσότητα», φαίνεται να δείχνουν τα ευρήματα της ιατροδικαστικής έκθεσης για την 24χρονη, όπως δήλωσε ο δικηγόρος της, Θανάσης Ζιώγας, σύμφωνα με τον οποίο η εξέταση έγινε το βράδυ της επομένης της Πρωτοχρονιάς, τα αποτελέσματα της οποίας έχει στα χέρια του.

Ο κ. Ζιώγας είπε ακόμη ότι υπάρχουν καταγγελίες δύο γυναικών που έφτασαν στο γραφείο του και καταθέτουν ότι βιάστηκαν – η μία το 2016 και η άλλη το 2018 – «με τον ίδιο τρόπο, όχι ακριβώς με τα ίδια πρόσωπα». Απηύθυνε, μάλιστα, έκκληση «σε όλες τις γυναίκες, οι οποίες υπέστησαν βία, να βγουν χωρίς φόβο και πάθος να καταγγείλουν το γεγονός αυτό κι εγώ θέλω να διαβεβαιώσω ότι οι δικαστικές και ανακριτικές Αρχές λειτουργούν και ότι θα υπάρχει πλήρης προστασία και πλήρης διερεύνηση του θέματος αυτού εις βάθος».

Παράλληλα, βρέθηκε DNA και άλλων προσώπων στα κλινοσκεπάσματα του δωματίου που ξύπνησε η 24χρονη, αλλά και στο σώμα της, σύμφωνα με το MEGA.

Υπενθυμίζουμε πως η Γεωργία φέρεται να κατήγγειλε άλλα δύο πρόσωπα, εκτός από τον 27χρονο, και στην τελευταία της κατάθεση ενώπιον του ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση φαίνεται να αναγνώρισε τον έναν από τους δύο.

Το δεύτερο σκέλος της υπόθεσης: H εξέταση κυκλώματος μαστροπείας

Το δεύτερο σκέλος της υπόθεσης για το οποίο έχει διαταχθεί από την Εισαγγελία διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, αφορά στο ενδεχόμενο ύπαρξης κυκλώματος μαστροπείας που εκμεταλλεύεται νεαρές κοπέλες και τις προωθεί σε τέτοια πάρτι.

Αυτή η υπόθεση έχει χρεωθεί στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, είναι ξεχωριστή έρευνα από αυτή του βιασμού και παραμένει σε αρχικό στάδιο και στην λήψη καταθέσεων για να σχηματιστεί μία εικόνα των όσων προηγήθηκαν.

 

Κακλαμάνης: «Απαράδεκτος» ο Κυριαζίδης για το ομοφοβικό σχόλιο για Κασσελάκη – «Καρφί» στην κυβέρνηση για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου (video)

Κακλαμάνης

Κακλαμάνης: «Απαράδεκτος» ο Κυριαζίδης για το ομοφοβικό σχόλιο για Κασσελάκη – «Καρφί» στην κυβέρνηση για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου (video)

«Δεν πέρασα επιπολαίως το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για την Ελλάδα. Με στενοχώρησε», είπε χαρακτηριστικά ο…