Newsroom

Newsroom

Βίαιες συγκρούσεις στη Β. Καρολίνα μετά τον φόνο Αφροαμερικανού από αστυνομικούς (ΒΙΝΤΕΟ)

Τουλάχιστον 12 αστυνομικοί τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της περασμένης νύχτας σε συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και δυνάμεων της τάξης στο Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας, μετά τον θάνατο ενός Αφροαμερικανού που πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από έναν επίσης Αφροαμερικανό αστυνομικό.

57e294eb1dc5248d438b4634

Τοπικά μέσα ενημέρωσης και πηγές στην αστυνομία ανέφεραν ότι έχει τραυματιστεί επίσης αδιευκρίνιστος αριθμός διαδηλωτών.

Τις πρώτες πρωινές ώρες τα πνεύματα είχαν ηρεμήσει και η Εθνική Οδός 85, όπου έγιναν τα επεισόδια, είχε δοθεί και πάλι στην κυκλοφορία, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Charlotte Observer.

Αφορμή για τα επεισόδια στάθηκε ο φόνος του Κιθ Λαμόντ Σκοτ, 43 ετών. Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν κοντά στο σημείο όπου πυροβολήθηκε ο άνδρας αυτός, κρατώντας πλακάτ με συνθήματα όπως “Οι ζωές των μαύρων μετράνε” και φωνάζοντας το σύνθημα “Χωρίς δικαιοσύνη δεν υπάρχει ειρήνη”.

Σύμφωνα με την αστυνομία ο Σκοτ κρατούσε ένα όπλο όταν πλησίασε μια ομάδα αστυνομικών σε ένα πάρκινγκ της πόλης. Η δήμαρχος του Σάρλοτ Τζένιφερ Ρόμπερτς υποσχέθηκε ότι θα διεξαχθεί έρευνα για τις ενέργειες του αστυνομικού Μπρέντλεϊ Βίνσον, ο οποίος εντάχθηκε στο σώμα το 2014. “Η κοινότητα δικαιούται απαντήσεις και θα ακολουθήσει μια πλήρης έρευνα” ανέφερε στο Twitter, προσθέτοντας, σε επόμενη ανάρτησή της, ότι “και η ίδια θέλει απαντήσεις”.

Στις συγκρούσεις “τραυματίστηκαν περίπου 12 αστυνομικοί, εκ των οποίων ο ένας φέρει τραύμα στο κεφάλι από πέτρα” ανέφερε η αστυνομία του Σάρλοτ-Μέκλενμπουργκ.