«Βγήκαν μαχαίρια» στη ΝΔ λόγω Πλεύρη και πλαστών εμβολιαστικών πιστοποιητικών

Το «άγριο και όμορφο» παρασκήνιο από... την Καθημερινή

Η επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη να υπουργοποιήσει τον Θάνο Πλεύρη έχει δημιουργήσει πολλαπλά προβλήματα στο εσωτερικό της κυβέρνησης αλλά και εντός της ΝΔ.

Εκτός από τη γκρίνια για δεξιά στροφή και για το πολιτικό στίγμα που εκπέμπει η υπουργοποίηση ενός ακόμα στελέχους του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, φαίνεται πως η υπόθεση Πλεύρη ταράζει τα νερά και σε ένα ακόμα πιο πρακτικό επίπεδο. Γιατί καθώς φαίνεται «μαχαίρια» έχουν βγει συγκεκριμένα στην Α΄ Αθήνας…

«Η υπουργοποίηση του Θάνου Πλεύρη δίνει άγρια ομορφιά στην Α΄ Αθήνας», γράφει η Καθημερινή στη στήλη με τα παραπολιτικά σχόλια. 

«Προσφάτως ο Νικήτας Κακλαμάνης άφησε αιχμή για κενά στο σύστημα του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης του Κυριάκου Πιερρακάκη που οδήγησαν στα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού», αναφέρεται στη συνέχεια και τονίζεται ότι: «Το ενδιαφέρον δεν είναι εκεί όμως, γιατί ο Κακλαμάνης φημίζεται για τις αιχμές του

Το ενδιαφέρον είναι πως συνέχισε καλύπτοντας το υπουργείο Υγείας, δηλαδή τον Πλεύρη, ο οποίος όταν πήρε τον λόγο άφησε να αιωρείται η «καταγγελία» του Κακλαμάνη».

Αξίξει να σημειωθεί πως με το συγκεκριμένο δημοσίευμα, η Καθημερινή επικυρώνει και προεκτείνει τις διαστάσεις ενός περιστατικού που πρώτο το documentonews είχε αναδείξει.

Για την ακρίβεια πριν 3 ημέρες σε άρθρο με τίτλο – «Καρφί» Κακλαμάνη σε Πιερρακάκη για το σκάνδαλο των πλαστών εμβολιαστικών πιστοποιητικών – αναφερόταν αναλυτικά:

«Φαρμάκι… κουταλιού κέρασε τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης ο Νικήτας Κακλαμάνης από την προεδρική έδρα στην Ολομέλεια της Βουλής με αφορμή το σκάνδαλο των πλαστών εμβολιαστικών πιστοποιητικών στον Παλαμά Καρδίτσας.

Αμέσως μετά την παρουσίαση από τον Θ. Πλεύρη της τροπολογίας που -μεταξύ άλλων- αυστηροποιεί τις κυρώσεις σε όσους εμπλέκονται σε υποθέσεις έκδοσης «μαϊμού» πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης, ο προεδρεύων άδραξε την ευκαιρία για να «σεντράρει» τον Κυριάκο Πιερρακάκη, ο οποίος προέρχεται από το περιβάλλον του Ευάγγελου Βενιζέλου και αποτελεί την πολιτική αδυναμία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Επειδή αποδείχτηκε από την έρευνα -που ορθώς ολοκληρώσατε γρήγορα- ότι υπήρχε ¨τρύπα¨ στο σύστημα για την οποία δεν ευθύνεται το υπουργείο Υγείας, καλό είναι το υπουργείο Υγείας να συνεννοηθεί με το αρμόδιο υπουργείο και να κλειστεί η ¨τρύπᨻ, ήταν το επικριτικό σχόλιο του Ν. Κακλαμάνη με το οποίο «φωτογράφιζε» το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Μάλιστα, ο προεδρεύων το προχώρησε και ένα βήμα παραπέρα, επισημαίνοντας τα εξής: «Όταν μία υπάλληλος μπορεί και μπαίνει μέσα (στο σύστημα) μόνη της, υπάρχει θέμα. Δεν φταίει το υπουργείο σας, πρέπει να φτιαχτεί».

Να σημειωθεί ότι κατά τη δευτερολογία του, ο υπουργός Υγείας δεν έδωσε κάποια απάντηση στον κ. Κακλαμάνη, γεγονός που ερμηνεύθηκε από πολλούς ως υιοθέτηση της κριτικής κατά του Κυριάκου Πιερρακάκη»

Άγριο ξύλο μεταξύ νεαρών στην Νέα Ερυθραία – Τραυματίες και συλλήψεις

Άγριο ξύλο μεταξύ νεαρών στην Νέα Ερυθραία – Τραυματίες και συλλήψεις

Οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν κατηγορίες για επικίνδυνη σωματική βλάβη, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών και παράβαση…

Νέες αποχωρήσεις μελών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Σειρά της νεολαίας Ανατολικής Αθήνας

Νέες αποχωρήσεις μελών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Σειρά της νεολαίας Ανατολικής Αθήνας

Τα μέλη από τις οργανώσεις Ζωγράφου, Βύρωνα, Καισαριανής, Δάφνης και Ηλιούπολης γνωστοποίησαν ότι αποχωρούν από…

Ανδρουλάκης: Όσο δεν επενδύουμε στην προετοιμασία και την πρόληψη, το κόστος αποκατάστασης θα είναι πολλαπλάσιο

Ανδρουλάκης: Όσο δεν επενδύουμε στην προετοιμασία και την πρόληψη, το κόστος αποκατάστασης θα είναι πολλαπλάσιο

Μιλώντας το μεσημέρι στην Αλεξανδρούπολη, στη θεματική εκδήλωση «Πρόληψη, διαχείριση και αντιμετώπιση καταστροφών στο φυσικό…

Σοβαρά επεισόδια στο Πανθεσσαλικό: Εμπρηστικές δηλώσεις Μπέου για «αληταράδες που προστατεύονται»

Σοβαρά επεισόδια στο Πανθεσσαλικό: Εμπρηστικές δηλώσεις Μπέου για «αληταράδες που προστατεύονται»

Στο 95ο λεπτό, δηλαδή λίγο πριν τη λήξη η αναμέτρηση του Βόλου με τον Ολυμπιακό…