Αν βγει ο Γιώργος…

Αν βγει ο Γιώργος, θα έχει πρόβλημα ο Μητσοτάκης. Χάνει το «κεντρώο» μαξιλάρι που τον έκανε να αισθάνεται ασφαλής

5301137

Αν βγει ο Γιώργος… Με τη νεοελληνική μας λαιμαργία για υποθέσεις και σενάρια, παίρνουν και δίνουν οι αναλύσεις της καφετέριας, των σόσιαλ, της χύτρας ταχύτητας για το επίμαχο θέμα. Από κοντά και σοβαρές αναλύσεις σοβαρών ανθρώπων. Και όχι μόνο της Δεξιάς, να εξηγούμαστε. Κυβερνήσεις φτιάχνονται, κυβερνήσεις γκρεμίζονται, επιχειρήματα εκτοξεύονται και διαφωνίες προκαταβάλλονται κι από δω. Απλωμένες πάντα στο σκοινί του «αν». Ως συμβολή λοιπόν στη συζήτηση παρατίθενται οι παρακάτω σκέψεις. 

Αν βγει ο Γιώργος, δεν θα βγει ο Λοβέρδος. Κι αυτό, ό,τι κι αν πιστεύει κανείς, θα είναι ένα κέρδος για την αποτοξίνωση του ΚΙΝ.ΑΛΛ. αλλά και του πολιτικού συστήματος. Διότι ο παλιός μας σύντροφος της ΚΝΕ έχει χωνευτεί για τα καλά στο καλούπι του μεταλλαγμένου. Αντί για θέσεις, βγάζει χολή κι αντί για λογικές αναλύσεις, βγάζει εμπάθεια και χαρακτηρισμούς. Κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του Τσίπρα εννοείται. Τη μεταχείριση των οροθετικών επιφυλάσσει και για την Αριστερά. Με τον Μητσοτάκη είναι πολύ πιο αβρός.

Αν βγει ο Γιώργος, θα υποχρεωθούν να μεταθέσουν τις φιλοδοξίες τους τα άλκιμα νιάτα που εφαρμόζουν την εν πολλαίς αμαρτίαις γερασμένη συνταγή «νέοι εναντίον παλιών». Σύμφωνα μ’ αυτή -τελευταίο παράδειγμα ο Σταύρος-, δεν χρειάζονται ιδέες, θέσεις, ξεκαθάρισμα πού θες να το πας το κόμμα. Από ποια μεριά της γραμμής το θέλεις. Τι είδους αντιπολίτευση έχεις σκοπό να ασκήσεις. Και τι είδους κυβερνητική λύση να προτείνεις. Αυτά θα βρεθούν στην πορεία. Εύλογο ερώτημα: ανάλογα με τον πλειοδότη;

Αν βγει ο Γιώργος, θα έχει πρόβλημα ο Μητσοτάκης. Χάνει το «κεντρώο» μαξιλάρι που τον έκανε να αισθάνεται ασφαλής. Κοντά στο δεξιό μπανάλ, ένα το κρατούμενο το υπάκουο ΚΙΝ.ΑΛΛ. Διότι ο Γιώργος την ωραία αντιδεξιά κοιμωμένη του παλιού ΠΑΣΟΚ ξυπνά. Κι αν πιστέψουμε όσα λέει, κλείνει την πόρτα προς τα κει.  Έτσι βέβαια η Ακροδεξιά αποκτά μεγαλύτερη ανταλλακτική αξία, ενισχύει τη θέση της στη δεξιά πολυκατοικία και το πολιτικό σκηνικό παθαίνει διάφορες μετακινήσεις. Άλλο Μητσοτάκης συν ΚΙΝ.ΑΛΛ. κι άλλο πλην ΚΙΝ.ΑΛΛ.

Αν βγει ο Γιώργος, πάμε για προοδευτική κυβέρνηση.  Όχι, δεν πάμε, γιατί το ΚΙΝ.ΑΛΛ. είναι τελειωμένο.  Όχι, πάμε, αλλά πρέπει να στρίψουμε πιο αριστερά.  Όχι, δεν πάμε, γιατί ο Παπανδρέου είναι αυτουργός των Μνημονίων κι αν δεν ανοίξουμε μέτωπο, θα μας κόψει ψήφους. Αυτά σε μας. Που ανακαλούν επειγόντως τη λαϊκή σοφία: μην κάνουμε με τον νου μας μπαϊράμι! Να βγει πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ. Καθαρά, με διαφορά. Αυτό και μόνο αυτό στέλνει στα αζήτητα το καθεστώς Μητσοτάκη. Αυτό ανοίγει την πόρτα της προοδευτικής κυβέρνησης. Καλά τα «αν», αλλά δεν φτουράν…

Πηγή: Aυγή

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

5860197

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

Τον αυτόχειρα εντόπισαν οι οικείοι του. Λίγες ώρες αργότερα, ένας 84χρονος, έκοψε το νήμα της…

Μυστήριο με την αιτία θανάτου της Χρονοπούλου: «Κανείς δεν μας έχει απαντήσει πώς έπεσε και έσπασε το κεφάλι της» (Video)

χρονοπουλου10

Μυστήριο με την αιτία θανάτου της Χρονοπούλου: «Κανείς δεν μας έχει απαντήσει πώς έπεσε και έσπασε το κεφάλι της» (Video)

«Υπάρχουν πολλά ερωτήματα και σκοτεινά σημεία σε αυτή την υπόθεση - Η ιατροδικαστική έκθεση δεν…