Βγάζουν τον στρατό για να απεγκλωβίσουν τους οδηγούς

Δραματική παραμένει η κατάσταση στην Αττική Οδό καθώς από  το πρωί εκατοντάδες οδηγοί έχουν βρεθεί εγκλωβισμένοι, δίχως την παραμικρή ενημέρωση. Με αρκετή ώρα καθυστέρηση η κυβέρνηση θυμήθηκε να βγάλει τον στρατό και την Πυροσβεστική για να απεγκλωβίσει τους οδηγούς

NewsRoom 24/01/2022 | 20:02

Χαώδης παραμένει η κατάσταση  στον πιο σύγχρονο -θεωρητικά- δρόμο της Αθήνας την Αττική οδό.  Εικόνες που παραπέμπουν σε χιονοδρομικό κέντρο συναντάει κανείς στην Αττική Οδό,  με χιλιάδες εγκλωβισμένους οδηγούς να είναι σε κατάσταση πανικού καθώς το  σκοτάδι δυσκολεύει πλέον την κατάσταση  
Όσοι έχουν ανοικτές τις μηχανές τους για να ζεσταθούν αναμένεται πολύ σύντομα να αντιμετωπίσουν και το πρόβλημα της... βενζίνης, κάτι που αν συμβεί θα τους αφήσει χωρίς θέρμανση σε συνθήκες πολικού ψύχους.

Με αρκετή καθυστέρηση, η κυβέρνηση αποφάσισε να θέσει σε  εφαρμογή  σε λίγη ώρα, το  επιχειρησιακό σχέδιο από την Πυροσβεστική και τον Στρατό για τον απεγκλωβισμό των πολιτών που έχουν κολλήσει λόγω της κακοκαιρίας εδώ και πολλές ώρες στην Αττική Οδό.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες  το σχέδιο προβλέπει απομάκρυνση από 6 σημεία μόνο των ανθρώπων. Τα αυτοκίνητα προβλέπεται να μείνουν εκεί. Ο απεγκλωβισμός θα ξεκινήσει από τα αυτοκίνητα που είναι κοντά στα σημεία εξόδου και θα συνεχιστεί σε όλο το μήκος της Αττικής Οδού η επιχείρηση. 

Σε ξενοδοχεία όσοι μένουν εκτός Αττικής και δεν μπορούν να επιστρέψουν σπίτι

Όπως ανακοινώθηκε από την Πολιτική Προστασία έχουν διασφαλιστεί ξενοδοχεία για τους μη μόνιμους κατοίκους Αττικής, οι οποίοι αδυνατούν να μεταβούν στα σπίτια τους λόγω της κακοκαιρίας Ελπίδα.

Διαβάστε το πλήρες μήνυμα της Πολιτικής Προστασίας:

"Eνημερώνουμε τους πολίτες με μόνιμη κατοικία εκτός Αττικής που δεν είναι σε θέση να επιστρέψουν στις οικίες τους εξαιτίας της κακοκαιρίας ότι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα της Πολιτικής Προστασίας 2131331038, 2131331210, 2131331216  καθώς έχουν διασφαλιστεί ξενοδοχεία για τη διαμονή τους".