Newsroom

Newsroom

Βγάζει και η Pfizer χάπι κατά του κορονοϊού – Mειώνει νοσηλείες και θανάτους κατά 89%

Η εταιρεία σημειώνει πως τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών είναι εντυπωσιακά

adam niescioruk hWzrJsS8gwI unsplash

Η Pfizer Inc. ανακοίνωσε ότι το χάπι της Covid-19 μπορεί να μειώσει τις νοσηλείες και τους θανάτους σε ασθενείς υψηλού κινδύνου κατά 89%. Όπως μεταδίδει το Bloomdberg.com, τα αποτελέσματα της έρευνας είναι τόσο θετικά και ελπιδοφόρα που μπορούν να αλλάξουν την πορεία της πανδημίας.

Μετά τις σχετικές ανακοινώσεις οι μετοχές της εταιρείας σημείωσαν άνοδο κατά 11%, με την εταιρεία να αναφέρει σε δήλωσή της ότι  άμεσα θα καταθέσει αίτημα στις αμερικανικές αρχές για επείγουσα έγκριση του νέου σκευάσματός της κατά του κορονοϊού.

Πλέον, μετά τη Merck, που ήδη πήρε έγκριση από τη Βρετανία και αναμένει την έγκριση από την Ευρώπη, έρχεται και το χάπι από την Pfizer με την εταιρεία να ανακοινώνει μείωση κατά 89% στις νοσηλείες και τους θανάτους.

Τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών είναι εντυπωσιακά, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα ανακοινώθηκαν.

Υπενθυμίζεται ότι χθες η Βρετανία έγινε η πρώτη χώρα παγκοσμίως που ενέκρινε ένα αντιικό χάπι κατά της covid-19 το οποίο ανέπτυξαν από κοινού η Merck και η Ridgeback Biotherapeutics, μια εξέλιξη που ενδέχεται να αλλάξει την πορεία της πανδημίας.

Η Ρυθμιστική Αρχή Φαρμάκων και Υγειονομικών Προϊόντων (MHRA) της Βρετανίας συνέστησε το φάρμακο αυτό, που περιέχει τη δραστική ουσία μολνοπιραβίρη, να χρησιμοποιείται όσο το δυνατόν πιο σύντομα μετά τη διάγνωση ενός ασθενούς με covid-19 και μέσα σε πέντε ημέρες από την εμφάνιση των συμπτωμάτων.

Η κυβέρνηση της Βρετανίας και το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) θα διευκρινίσουν εν ευθέτω χρόνω πώς θα χορηγείται αυτή η θεραπεία κατά της covid-19 στους ασθενείς.

Αυτό είναι το «μεταγραφικό μπάμ» απο τον Ανδρουλάκη για τις ευρωεκλογές: Ο παπα-Μιχάλης από τον «Σασμό» υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ

papa mixalis sasmos

Αυτό είναι το «μεταγραφικό μπάμ» απο τον Ανδρουλάκη για τις ευρωεκλογές: Ο παπα-Μιχάλης από τον «Σασμό» υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ

Μια «μεταγραφή» από την υποκριτική στην πολιτική που θα συζητηθεί έκανε ο Νίκος Ανδρουλάκης

ΣΥΡΙΖΑ: θερμό χειροκρότημα κατά την είσοδο του Αλέξη Τσίπρα στην παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου

ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΥΡΩ

ΣΥΡΙΖΑ: θερμό χειροκρότημα κατά την είσοδο του Αλέξη Τσίπρα στην παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου

Ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έδωσε το παρών στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ το…