ΚΠ

Κώστας Πουλακίδας

Βγάλτε το φίμωτρο από τον Μητσοτάκη

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει αναλάβει εργολαβικά να κάνει την προεκλογική εκστρατεία του Αλέξη Τσίπρα. Το κατάλαβαν και οι επιτελείς του και δεν τον αφήνουν να μιλά εκτός κειμένου. Το δύσκολο είναι που να τον κρύψουν για 15 μέρες

μητσοτάκης 1

Έχει αναλάβει εργολαβικά να κάνει την προεκλογική εκστρατεία του Αλέξη Τσίπρα. Το κατάλαβαν και οι επιτελείς του και δεν τον αφήνουν να μιλά εκτός κειμένου. Το δύσκολο είναι πού να τον κρύψουν για 15 μέρες.

Τι έχει στο μυαλό του ο Κυριάκος Μητσοτάκης:

Αφορολόγητο: Έχει προβλέψει τη μείωση του αφορολόγητου στο πρόγραμμα της Ν.Δ. συνδυάζοντάς την με μείωση στο 9% της εισαγωγικής φορολογικής κλίμακας. Από αυτό τον συνδυασμό θα μάζευε 2 δισ. ευρώ που θα τα έδινε, ως φοροαπαλλαγές, στους μεγαλοεπιχειρηματίες.

13η σύνταξη: Δεν δεσμεύτηκε για τη διατήρηση της 13ης σύνταξης, την οποία θεωρεί «λαϊκισμό» και ξεδιάντροπο προεκλογικό επίδομα. Αγνοούσε ακόμη και τη δυνατότητα να βρεθούν τα χρήματα (άρα ανέτοιμος για να κυβερνήσει) και δήλωσε ότι «δεν υπάρχουν τα χρήματα».

– Επικουρικές συντάξεις: Προετοιμάζει την καρατόμηση των επικουρικών συντάξεων ειδικά για τους νυν συνταξιούχους. Δίνει τη δυνατότητα στους εργαζόμενους να πάνε στον ιδιωτικό τομέα, με αποτέλεσμα την κατάρρευση των επικουρικών ταμείων που δεν έχουν αποθεματικά (λόγω του PSI) και δεν μπορούν να τύχουν κρατικής ενίσχυσης.

Επταήμερη εργασία: Σπονσονάρει τη γενίκευση της επταήμερης εργασίας, η οποία είναι ήδη θεσπισμένη! Λέει ότι θα γίνει «με τη θέληση των εργαζομένων». Να ‘ναι καλά που δεν μας βάζει και στο μπαλαούρο.

Επιχειρησιακές συντάξεις: Υποστηρίζει τις επιχειρησιακές συμβάσεις και όχι τις συλλογικές, επαναφέροντας στη μνήμη τον εργασιακό Μεσαίωνα του 2012 – 2015.

Κοινωνική πολιτική: Θεωρεί ότι οι κοινωνικές ανισότητες είναι φυσικό φαινόμενο, άρα δεν χρειάζεται να τις αντιμετωπίσουμε με ενισχύσεις, επιδόματα και αναδιανομή εισοδήματος.

ΔΕΗ: Την Κυριακή προχώρησε ευθέως σε υπονόμευση της ΔΕΗ (που είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο) με τη φράση «θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται». Ουσιαστικά κλείνει το μάτι σε επιχειρηματίες ότι θα μπορούν να αγοράσουν τη ΔΕΗ, της οποίας ο δημόσιος χαρακτήρας έχει εξασφαλιστεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Μακεδονικό»: Απέρριψε τη Συμφωνία των Πρεσπών, παρά το ότι συμφωνούσε και αυτός και όλη η ευρωπαϊκή Δεξιά, η οποία τον απομόνωσε γράφοντάς τον στα παλιά της υποδήματα. Άσε που εγκατέλειψε τη διαχείριση του εθνικού συναισθήματος σε κάθε λογής λούμπεν στοιχεία, με αποτέλεσμα τον εκφυλισμό τους.

Ανθρώπινα κοινωνικά δικαιώματα: Καταψήφισε όλα τα «δικαιωματικά» νομοσχέδια με το περίφημο επιχείρημα του εξωγήινου στον Υμηττό.

Πολιτικός λόγος: Μόνο αυτός (και τα ΜΜΕ του Μαρινάκη) υιοθέτησε τις ακροδεξιές αθλιότητες του «Μακελειού» και της «Ελεύθερης Ώρας». Προκάλεσε ρίγη ανατριχίλας στους συντηρητικούς πολίτες με τον ασεβή τρόπο που μίλησε για τον νεκρό πατέρα του πρωθυπουργού.

Πηγή: Η Αυγή

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

5619840

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για την…

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

nigiria 768x512 1

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

Πρόκειται για την Λίντια που «διασώθηκε μαζί με τα τρία παιδιά της» κοντά στην πόλη…