Βερύκιος στην Προανακριτική: Η συνάντηση με τον Κοντομηνά έγινε με πρωτοβουλία Καλογρίτσα

«Εγώ τον Ν. Παππά δεν τον είδα. Να σας πω ότι πήρε τηλέφωνο ο κ. Παππάς; Δεν μπορώ να το πω»

verikios

«Ο Καλογρίτσας ο ίδιος πήρε τηλέφωνο τον Κοντομηνά» κατέθεσε ενώπιον της Επιτροπής ο δημοσιογράφος του Alpha, Δήμος Βερύκιος, θρυμματίζοντας το αφήγημα της ΝΔ περί διαμεσολάβησης του Νίκου Παππά για τη συνάντηση του Δημήτρη Κοντομηνά με τον Χρήστο Καλογρίτσα. Ο μάρτυρας αποκάλυψε ότι ο πρώην ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού που τότε στεγαζόταν στην Γκάτζα κατέληξε στην άποψη ότι «το Μαξίμου δεν τον ήθελε» τον εργολάβο, ενώ εκμυστηρεύτηκε ότι ο Δ. Κοντομηνάς συνάντησε κι άλλους επιχειρηματίες με φόντο τη διαγωνιστική διαδικασία για τις άδειες.

Ο γνωστός δημοσιογράφος ξεκαθάρισε πως δεν ήταν «παρών» στο ραντεβού Κοντομηνά – Καλογρίτσα, μεταφέροντας όσα του αφηγήθηκε ο πρώην μεγαλομέτοχος του Alpha. «Δεν ήμουν στο ραντεβού. Ο Καλογρίτσας ο ίδιος πήρε τηλέφωνο τον Δ. Κοντομηνά. Ο κ. Κοντομηνάς μου είπε ότι δεν ενδιαφέρεται για την διοίκηση του καναλιού. Πάρα μόνον για πολιτικές εκπομπές και το δελτίο ειδήσεων» είπε -σύμφωνα με πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης- και πρόσθεσε πως «έκανε εντύπωση στον Δ. Κοντομηνά ότι ο Καλογρίτσας μιλούσε απαξιωτικά για την τότε κυβέρνηση».

Εν συνεχεία, διερωτήθηκε: «Πώς μπορώ να συνεργαστώ με ένα τύπο που δεν έχει μία στην τσέπη και βρίζοντας αυτούς που υποτίθεται ότι τον έστειλαν;». Μάλιστα, συμπέρανε ότι «αυτά δεν γίνονται ούτε στην Μαφία». Τόνισε δε ότι δεν ξέρει αν ο Δ. Κοντομηνάς ενημέρωσε μετά την κυβέρνηση, αλλά πως εκείνου του είπε κατά λέξη: «Τον Καλογρίτσα δεν τον θέλουν ούτε στο Μάξιμου».

«Εγώ τον Ν. Παππά δεν τον είδα. Να σας πω ότι πήρε τηλέφωνο ο κ. Παππάς; Δεν μπορώ να το πω» είπε ο κ. Βερύκιος και συμπλήρωσε πως «η πεποίθηση του Δ. Κοντομηνά ήταν ότι τον Καλογριτσα τον έστειλε το Μαξίμου. Μετά τη συνάντηση η πεποίθηση του ήταν ότι το Μαξίμου δεν τον ήθελε τον Καλογρίτσα»

Σε ερώτηση του, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Διονύση Καλαματιανού, σχετικά με το αν ο κ. Κοντομηνάς είχε κι άλλες συναντήσεις με επιχειρηματίες εκείνη την περίοδο για το θέμα των αδειών, ο μάρτυρας απάντησε: «Προφανώς». 

«Κόλαφος η κατάθεση Βερύκιου»

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζουν σχετικά: «Μετά το στραπάτσο της Ν.Δ. από την κατάθεση Καλογρίτσα, σήμερα ακολούθησε ο κόλαφος της κατάθεσης Βερύκιου, ο οποίος αποδόμησε οριστικά το αφήγημα της Ν.Δ».

Εν συνεχεία αναφέρεται στα λεγόμενα του Δήμου Βερύκιου τονίζοντας: «ΒΕΡΥΚΙΟΣ: “Δεν ήμουν στο ραντεβού Κοντομηνά – Καλογρίτσα. Ο ίδιος ο Καλογρίτσας πήρε τηλέφωνο τον Κοντομηνά για να κλείσουν το ραντεβού. Ο Κοντομηνάς μού είπε ότι ο Καλογρίτσας δεν ενδιαφερόταν για τη διοίκηση του καναλιού, παρά μόνο για πολιτικές εκπομπές και το δελτίο ειδήσεων. Έκανε εντύπωση στον Κοντομηνά ότι ο Καλογρίτσας μιλούσε απαξιωτικά για την τότε κυβέρνηση”», αναφέρουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

Για να συνεχίσει: «Μου είπε ο Κοντομηνάς “πώς μπορώ να συνεργαστώ με ένα τύπο που δεν έχει μία στην τσέπη και βρίζοντας αυτούς που υποτίθεται ότι τον έστειλαν; Αυτά δεν γίνονται ούτε στην μαφία”». Συνεχίζοντας ο μάρτυρας πρόσθεσε: «Δεν ξέρω αν ο Κοντομηνάς ενημέρωσε κάποιον στην τότε κυβέρνηση (σ.σ.: μετά τη συνάντησή τους), αλλά εμένα μου είπε κατά λέξη: “Τον Καλογρίτσα δεν τον θέλουν ούτε στο Μαξίμου”».

Και υπογραμμίζουν: Ενδεικτικό του φιάσκου με την Προανακριτική, που έστησε η Ν.Δ., είναι το γεγονός ότι η πλειοψηφία προσπαθεί να κλείσει άρον άρον την υπόθεση, παραιτούμενη από τη διαδικασία να καλέσει άλλους μάρτυρες. Σε ό,τι αφορά την αλλοίωση των πρακτικών για δεύτερη φορά, είναι αξιοσημείωτο ότι ο κ. Κελέτσης βρήκε αμέριστη συμπαράσταση από τον κ. Κεγκέρογλου. Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ επιτέθηκε στην εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., όταν η Θ. Τζάκρη εγκάλεσε τον πρόεδρο της επιτροπής για την συστηματική παραποίηση, την οποία και ο ίδιος έχει παραδεχθεί».

«Το θέατρο της Προανακριτικής από φαρσοκωμωδία μετατρέπεται σε κλαυσίγελο για την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Υ.Γ. Η Ν.Δ. εκτός από το να αλλοιώνει συστηματικά τα πρακτικά, αλλοιώνει και τη σημερινή κατάθεση του μάρτυρα, διακινώντας διαλόγους σε τηλεοπτικές εκπομπές προ πενταετίας, αποκρύπτοντας σκοπίμως τις σημερινές απαντήσεις του Δήμου Βερύκιου», καταλήγουν πηγές της Κουμουνδούρου.

Πηγή: documentonews.gr

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

ΡΕΝΤΗ

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

Αντιμέτωποι με βαριές ποινικές διώξεις είναι πλέον οι 67 συλληφθέντες για την υπόθεση της δολοφονίας…

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

εβρος

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

Ένα πολύ σοβαρό περιστατικό έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των περιστατικών παράνομης χρήσης δηλητηριασμένων…

Ρέντη: Οι σχέσεις της εγκληματικής οργάνωσης της «Θύρας 7» με τον επίσημο Ολυμπιακό!

ΡΕΝΤΗ ΓΑΔΑ ΟΠΑΔΟΙ

Ρέντη: Οι σχέσεις της εγκληματικής οργάνωσης της «Θύρας 7» με τον επίσημο Ολυμπιακό!

Εντυπωσιακά στοιχεία που δημιουργούν βάσιμες ενδείξεις για σχέσεις των οργανωμένων χούλιγκανς της Θύρας 7 με…