Το Βερολίνο θα υποδεχθεί 80 με 100 παιδιά από τους προσφυγικούς καταυλισμούς στην Ελλάδα

Το συντομότερο δυνατό η μετάβασή τους στη Γερμανία, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών του Βερολίνου

2479489

Η πόλη του Βερολίνου θα δεχθεί 80 με 100 παιδιά από τους προσφυγικούς καταυλισμούς στην Ελλάδα, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών του ομόσπονδου κρατιδίου του Βερολίνου Αντρέας Γκάιζελ μιλώντας σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό RTL.

Όταν ρωτήθηκε πότε τα παιδιά ενδέχεται να φτάσουν στο Βερολίνο, ο Γκάιζελ απάντησε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων: “Εξαρτάται από το πόσο γρήγορα η γερμανική κυβέρνηση θα εφαρμόσει την απόφαση αυτή. Πιστεύω το συντομότερο δυνατό”.

Η γερμανική κυβέρνηση συμφώνησε την Κυριακή να δεχθεί στη χώρα 1.000 με 1.500 παιδιά από τους προσφυγικούς καταυλισμούς που βρίσκονται στα νησιά της Ελλάδας, τα οποία είναι άρρωστα, ασυνόδευτα ή κάτω των 14 ετών.

«Διεξάγεται διαπραγμάτευση σε ευρωπαϊκό επίπεδο αυτές τις ημέρες με θέμα μια ανθρωπιστική λύση», για «να οργανωθεί η αναδοχή των παιδιών αυτών στο πλαίσιο μιας ‘συμμαχίας εθελοντριών’» χωρών, εξήγησε η γερμανική κυβέρνηση σε ανακοίνωσή της, χωρίς να κατονομάσει τις χώρες που εξετάζουν το ενδεχόμενο να ενταχθούν σε αυτήν, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Θέλουμε να υποστηρίξουμε την Ελλάδα» για να αντιμετωπιστεί η «δύσκολη ανθρωπιστική κατάσταση για 1.000 ως 1.500 παιδιά που βρίσκονται στα νησιά» του Αιγαίου, πρόσθεσε η κυβέρνηση «μεγάλου συνασπισμού» της Άγγελας Μέρκελ — αποτελείται από τη Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) και τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) — στην ανακοίνωση, που δημοσιοποιήθηκε έπειτα από πολύωρη συνεδρίαση των ηγετικών ομάδων των κομμάτων που την αποτελούν το βράδυ χθες Κυριακή.

«Πρόκειται για παιδιά τα οποία τα οποία εξαιτίας του ότι ασθενούν έχουν επειγόντως ανάγκη ιατρικές περιποιήσεις, καθώς και για ασυνόδευτα παιδιά ηλικίας μικρότερης των 14 ετών, στην πλειονότητά τους κορίτσια», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…