Βερολίνο: 4 συλλήψεις για διασυνδέσεις με τον Τυνήσιο αναφέρει η Bild – Διαψεύδει η γερμανική Εισαγγελία

Για συλλήψεις τεσσάρων ατόμων τα οποία φέρονται να έχουν διασυνδέσεις με τον Τυνήσιο φερόμενο ως δράστη της φονικής επίθεσης στο Βερολίνο κάνει λόγο σε δημοσίευμά της η Bild. Την πληροφορία αυτή διαψεύδει η γερμανική ομοσπονδιακή Εισαγγελία.

585baab21dc524644f8b4e6c

Ειδικότερα, στο δημοσίευμά της η Bild, επικαλούμενη τον επικεφαλής της ομοσπονδιακής εισαγγελίας της Γερμανίας κάνει λόγο για τέσσερις συλλήψεις ανθρώπων που φαίνεται να έχουν σχέσεις με τον 24χρονο φερόμενο ως δράστη.

Από τη μεριά της, η γερμανική ομοσπονδιακή Εισαγγελία τόνισε πως η πληροφορία δεν ισχύει και η ίδια δεν είναι ενήμερη για καμία σύλληψη. Οι έρευνες για τον εντοπισμό όλων των εμπλεκομένων στην επίθεση συνεχίζεται.

Υπενθυμίζεται πως ο 24χρονος Τυνήσιος Ανίς Άμρι, ο φερόμενος ως νούμερο ένα ύποπτος για την πολύνεκρη επίθεση στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου, καταζητείται επισήμως από την Τετάρτη. Μάλιστα, οι γερμανικές αρχές τον έχουν επικηρύξει για το ποσό των 100.000 ευρώ. Οι Αρχές, εδώ και μέρες έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό, ενώ η αστυνομία αναφέρει ότι είναι «επικίνδυνος και ένοπλος».


Ποιος είναι ο Τυνήσιος ύποπτος

Ο Ανίς Άμρι για τον οποίο έχει ήδη εκδοθεί επίσημο ένταλμα σύλληψης, ήταν γνωστός συνεργάτης μιας ομάδας ανδρών που συνελήφθη τον Νοέμβριο, επειδή στρατολογούσε εθελοντές, οι οποίοι θα ταξίδευαν στη Συρία για να πολεμήσουν στο πλευρό του Ισλαμικού Κράτους.

Ο φερόμενος δράστης είχε συλληφθεί και στο παρελθόν στο Φρίντρισχάφεν της Γερμανίας με πλαστά έγγραφα και στη συνέχεια, αφού πέρασε από δίκη, είχε αφεθεί ελεύθερος, ενώ απασχόλησε τις Αρχές μια ακόμη φορά όταν επιχείρησε να αγοράσει όπλο.

Οι αστυνομικές Αρχές της Γερμανίας κατέληξαν στο πρόσωπο του 24χρονου Τυνήσιου μετά από έρευνα στο φορτηγό που σκόρπισε τον θάνατο στο Βερολίνο, στην καμπίνα του οποίου φαίνεται πως βρέθηκε έγγραφο που εκδόθηκε από γερμανική αρχή στην περιοχή Κλέβε του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας.

Επρόκειτο όπως μετέδωσε ο γερμανικός Τύπος, για άδεια παραμονής ενός τυνήσιου υπηκόου ονόματι Ανίς Α., όνομα το οποίο επιβεβαίωσε και η Αστυνομία, η οποία το μεσημέρι της Τετάρτης έδωσε τη φωτογραφία του στη δημοσιότητα.

Ο Άμρι βρισκόταν υπό παρακολούθηση από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία έως και λίγο πριν το χτύπημα στην Μπράιτχαϊντπλατς. Ωστόσο, παρόλο που οι αρχές τον θεωρούσαν ύποπτο για εξτρεμιστική δράση, δεν κατάφεραν να τον απελάσουν από τη χώρα λόγω των ελλιπών στοιχείων ταυτότητάς του και λοιπών επίσημων εγγράφων.

Μετά από το χτύπημα και αφού επικηρύχθηκε ο Ανίς Άμρι, οι αρχές της Τυνησίας διενήργησαν έρευνες στον φάκελό του καθώς και στο μητρώο της δεκαμελούς οικογένειάς του.

Αποκαλύφθηκε ότι ήδη από το 2010 ο Άμρι είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση από δικαστήριο της πόλης Καϊρουάν επειδή είχε κλέψει ένα φορτηγό. Από τότε, δηλαδή 6 χρόνια πριν από την επίθεση στο Βερολίνο, ο Άμρι θεωρούνταν βίαιος και επικίνδυνος.


Ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών στην Ιταλία

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, ο Τυνήσιος από το 2011 μέχρι το 2015 εξέτισε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών στη Σικελία.

Ο φερόμενος ως δράστης της αιματηρής επίθεσης στο Βερολίνο, είχε καταδικασθεί για πρόκληση ζημιών και για την πυρπόληση του κέντρου υποδοχής προσφύγων και μεταναστών του νησιού της Λαμπεντούζα και παρέμεινε έγκλειστος για τέσσερα χρόνια στις φυλακές της Κατάνης και του Παλέρμο της Σικελίας.

Όταν αποφυλακίσθηκε, δεν κατέστη δυνατή η έκδοσή του στην Τυνησία, λόγω της ελλιπούς συνεργασίας των αρχών της Τύνιδας.

Εβγαλε είδηση το Ρομπότ Σοφία: «Αυτόνομο κρατίδιο θα μπορούσε να ειναι η Κρήτη»

σοφια

Εβγαλε είδηση το Ρομπότ Σοφία: «Αυτόνομο κρατίδιο θα μπορούσε να ειναι η Κρήτη»

Θεωρείται τοπιο διάσημο κατασκεύασμα της τεχνητής νοημοσύνης αλλά...μάλλον είπε κάτι που κυοφορείται χρόνια στην Κρήτη

«Καμπανάκι» του ΕΟΦ που διαφημίζεται για τους πόνους των αρθρώσεων -«Μην το χρησιμοποιήσετε»

eof

«Καμπανάκι» του ΕΟΦ που διαφημίζεται για τους πόνους των αρθρώσεων -«Μην το χρησιμοποιήσετε»

Το σκεύασμα αυτό δεν είναι εγκεκριμένο φαρμακευτικό προϊόν και ως εκ τούτου δεν έχει αξιολογηθεί…