Βέροια: Παγιδευμένο με εμπρηστικό μηχανισμό το τροχόσπιτο των Γερμανών ταξιδιωτών

Στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ μεταφέρεται για εξέταση αυτοσχέδιος εμπρηστικός μηχανισμός, ο οποίος εντοπίστηκε σε αυτοκινούμενο τροχόσπιτο ανδρόγυνου συνταξιούχων Γερμανών.

NewsRoom 11/05/2017 | 18:27

Πυροτεχνουργοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) της ΕΛΑΣ περισυνέλλεξαν το μηχανισμό, ύστερα από επιχείρηση που προηγήθηκε στον Σταθμό Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (ΣΕΑ) Πλατάνου, όπου το ζευγάρι είχε σταθμεύσει το τροχόσπιτο, επί της Εγνατίας Οδού, κοντά στο Κλειδί Ημαθίας.

Ο 70χρονος Γερμανός ιδιοκτήτης του τροχόσπιτου διανυκτέρευσε μαζί με την 64χρονη σύζυγό του στον συγκεκριμένο σταθμό και το πρωί διαπίστωσε ότι ήταν σκασμένο το λάστιχο του οχήματος.

Εξερευνώντας το όχημα ανακάλυψε το ύποπτο αντικείμενο και ενημέρωσε τις αρχές.

Επί τόπου έσπευσαν αστυνομικοί μαζί με πυροτεχνουργούς του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) της ΕΛΑΣ, όπως επίσης πυροσβεστικά οχήματα, ενώ για λόγους ασφαλείας αποκλείστηκε η γύρω περιοχή.

Όπως κατέθεσε το ζευγάρι των Γερμανών, βρίσκονται στην Ελλάδα πραγματοποιώντας διακοπές με το τροχόσπιτο.

Ο 70χρονος ανέφερε ότι έφτασε με τη σύζυγό του στη χώρα μας την Τρίτη, ερχόμενοι από την ΠΓΔΜ, ενώ κινήθηκαν προς τη Σιθωνία Χαλκιδικής, όπου έμειναν αρχικά. Πρόθεσή τους ήταν να ταξιδέψουν στη συνέχεια προς τη Θεσπρωτία και καθ' οδόν για τον προορισμό τους, στάθμευσαν το τροχόσπιτο στο ΣΑΕ Πλατάνου, όπου πέρασαν την νύχτα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ