Βερναρδάκης: Πέμπτη φάλαγγα η ΝΔ στη διαπραγμάτευση

Σφοδρή επίθεση σε Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ εξαπολύει, μέσω της συνέντευξής του στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης. Κατηγορεί, ειδικότερα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι συμπεριφέρεται στο θέμα της διαπραγμάτευσης «ως πέμπτη φάλαγγα και μάλιστα εκτός Ελλάδος», ενώ στελέχη της που πηγαίνουν στο εξωτερικό περνούν το μήνυμα στους δανειστές ότι το πρόγραμμά της είναι πολύ πιο προωθημένο από τις δικές τους απαιτήσεις.

58ba7af71dc52469058b46e7

Πάντως, «θα ήταν χρήσιμη μια διαφορετική στάση» εκ μέρους της Ν.Δ., επισημαίνει.

Για το ΠΑΣΟΚ, ο υπουργός υποστηρίζει ότι είναι το κόμμα στο οποίο «οφείλεται και η μεγάλη κρίση του 2010 και η παρουσία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου», υπογραμμίζοντας εξάλλου ότι, ενώ άλλα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα στην Ευρώπη συζητούν για το κοινωνικό πρόβλημα, «στο ΠΑΣΟΚ δεν ξανακούγεται λέξη γι’ αυτό».

Ο κ. Βερναρδάκης, πάντως, στέλνει «μήνυμα» στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ότι «εάν ξεκαθαρίσει με το νεοφιλελεύθερο πρόσφατο παρελθόν του και κυρίως με τους μηχανισμούς διαπλοκής που το κρατούν εξαρτημένο ως πολιτικό κόμμα και ξαναέβαζε στο επίκεντρο της προβληματικής του το κοινωνικό ζήτημα», τότε πραγματικά «θα άνοιγε μια συζήτηση η οποία θα μπορούσε να δημιουργήσει συνθήκες συνεργασίας». Χαρακτηρίζει δε παράδειγμα της εξάρτησης του ΠΑΣΟΚ από τους μηχανισμούς της εξουσίας το γεγονός ότι «δεν τόλμησε ούτε την απλή αναλογική να ψηφίσει».

Για την αξιολόγηση, τέλος, ο στόχος, σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας, είναι να κλείσει όσο πιο γρήγορα γίνεται. Με την πρόσθετη επισήμανση πως «οτιδήποτε ακούγεται και διαρρέεται ως επιπλέον μέτρα ή ως εφαρμογές από το 2018 ή από σήμερα κιόλας, δεν ισχύουν, δεν έχουν τεθεί καν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων».

Νέο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας στη Μυτιλήνη: Οι γιατροί του νοσοκομείου ενημέρωσαν την ΕΛ.ΑΣ

viasmos 3

Νέο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας στη Μυτιλήνη: Οι γιατροί του νοσοκομείου ενημέρωσαν την ΕΛ.ΑΣ

O 46χρονος θα οδηγηθεί τη Δευτέρα το πρωί στην Εισαγγελία του Ναυτοδικείου Πειραιά

ΛΑΡΚΟ: Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις – Απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά τους μέτρα

genikh syneleush larko 2

ΛΑΡΚΟ: Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις – Απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά τους μέτρα

Αποφασίστηκε η οργάνωση πλατιάς ενημέρωσης σε ολόκληρη την περιοχή της Λοκρίδας, ώστε να δυναμώσουν ακόμα…