Βερναρδάκης: Η ρύθμιση του χρέους ανοίγει μια νέα εποχή για τη χώρα

Ο υπουργός Επικρατείας, Χριστόφορος Βερναρδάκης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής» αναφέρει ότι «η έξοδος από τα μνημόνια και την οικονομική επιτροπεία, μαζί με τη ρύθμιση του χρέους που έχει αφήσει τεράστιο οικονομικό χώρο για τα επόμενα δέκα-δεκαπέντε χρόνια ανοίγουν μια νέα εποχή για τη χώρα», προσθέτοντας ότι «όλοι και όλες μας περιμένουμε καλύτερες μέρες».

5b38adfe1dc5241b708b456d

Ο Χριστόφορος Βερναρδάκης τονίζει επίσης τη σημασία της φετινής ΔΕΘ καθώς θα είναι «η πρώτη μετα-μνημονιακή διακήρυξη οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής».

Σημειώνει ότι η πολιτική ηγεμονία που έχει κατακτήσει η κυβέρνηση- με τη συμφωνία για το χρέος, την επίλυση του «Μακεδονικού» και την προσπάθειά της να σταθεί όρθια η κοινωνία- «την κάνει να αισθάνεται άνετα, ανεξαρτήτως του αριθμού των βουλευτών».

Κάνει λόγο για κύκλο οικονομικών και πολιτικών συμφερόντων που «από τις αρχές του 2016 όταν ο Κ. Μητσοτάκης ζήτησε για πρώτη φορά εκλογές, χρησιμοποιεί όλα τα μέσα για να πετύχει τον στόχο που είναι η πτώση της κυβέρνησης και η αλλαγή στο πηδάλιο της χώρας».

Σημειώνει ότι «για να αλλάξει μια κυβέρνηση πρέπει – ακόμα τουλάχιστον- να προηγηθούν εκλογές τις οποίες κερδίζει πάντα αυτός που έχει το ηθικό πλεονέκτημα ότι δουλεύει για την κοινωνία και όχι αυτός που δουλεύει για τους φίλους του ή τους πάτρωνές του».

Ο κ. Βερναρδάκης είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει «εφεδρείες», αλλά αναπτυξιακό και κοινωνικό πρόγραμμα πάνω στο οποίο μπορεί να φτιάξει συνεργασίες και συμμαχίες με διαφάνεια και λογοδοσία.

Ενέταξε επίσης έναν κυβερνητικό ανασχηματισμό στη δέσμη πρωτοβουλιών που πρέπει να πάρει η κυβέρνηση ώστε να επιταχύνει το έργο της, τονίζοντας, ταυτόχρονα ότι η αποδοτικότητα του κυβερνητικού έργου δεν είναι μόνο θέμα προσώπων, αλλά και εργαλείων ή δομών.

Είπε ακόμα ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ λόγω του “Μακεδονικού” ενισχύεται» εντάσσοντας τα περί «κατάρρευσής του στη Β. Ελλάδα στον “ψυχολογικό πόλεμο” στον οποίο ασκείται η ΝΔ» με ψυχολόγους «δεύτερης κατηγορίας».

Επισήμανε ως αξιοσημείωτο το γεγονός ότι «οι περισσότερες “κοντινές” στο ζήτημα περιοχές είναι κατά πλειοψηφία υπέρ της συμφωνίας», καταλήγοντας στη συνέντευξή του ότι «όσοι πολιτεύονται με κριτήρια “δημοσκοπήσεων” αυτή την εποχή θα ξυπνήσουν με άγριο τράνταγμα».

Φωτιά στην Ύδρα: Συνελήφθησαν 13 μέλη του πληρώματος της θαλαμηγού από όπου έριξαν πυροτεχνήματα

limeniko skafos 6

Φωτιά στην Ύδρα: Συνελήφθησαν 13 μέλη του πληρώματος της θαλαμηγού από όπου έριξαν πυροτεχνήματα

Στη σύλληψη 13 ατόμων για τη φωτιά που εκδηλώθηκε την Παρασκευή το βράδυ στην Ύδρα…