Μπερδεμένα λόγια από τον Νάσο Ηλιόπουλο: «Δεν θα είμαστε ούτε αντι-ΣΥΡΙΖΑ ούτε αντι-Κασσελάκης κόμμα»

Ο βουλευτής της Νέας Αριστεράς Νάσος Ηλιόπουλος, άφησε σαφής αιχμές με βαρύς χαρακτηρισμούς για την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Μα

Ηλιόπουλος

Στο MEGA μίλησε ο βουλευτής της Νέας Αριστεράς Νάσος Ηλιόπουλος, αποκαλύπτοντας το παρασκήνιο πίσω από το όνομα της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας, συνεχίζοντας και τα πυρά κατά της ηγετικής ομάδας στην Κουμουνδούρου, με βαρύς χαρακτηρισμούς

«Δεν είναι εύκολο να φεύγεις από ένα χώρο που έχεις υπηρετήσει επί 22 χρόνια, αλλά αισθάνομαι ότι δεν υπήρχε άλλος δρόμος», ανέφερε αρχικά ο Νάσος Ηλιόπουλος για την αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όσον αφορά την ονομασία της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας εξήγησε γιατί επικράτησε το «Νέα Αριστερά», ενώ αποκάλυψε πως ένα άλλο όνομα που είχε πέσει στο τραπέζι ήταν «Οικολογική Αριστερά».

«Υπήρχαν αρκετές προτάσεις. Σκεφτόμασταν το «Νέα Αριστερά», σκεφτόμασταν κάτι που να έδινε οικολογικό στίγμα και στο όνομα, γι’ αυτό και το πράσινο (σ.σ: στο λογότυπο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας)».

«Δεν θα είμαστε αντι-ΣΥΡΙΖΑ ή αντι-Κασσελάκης κόμμα»

Αναφερόμενος στην τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα, πως η διάσπαση εντός του ΣΥΡΙΖΑ στρέφει την κοινωνία προς τα δεξιά, δήλωσε:

«Νομίζω ότι είναι απολύτως φυσιολογικό αυτό που λέει ο Αλέξης Τσίπρας. Δεν αποχωρήσαμε μόνο επειδή υπήρχαν πολιτικές διαφωνίες, αποχωρήσαμε γιατί στο τέλος της ημέρας δεν μπορούσε να υπάρξει συνύπαρξη με κάποιον που σε χαρακτηρίζει Πέμπτη Φάλαγγα ή εσωτερικό εχθρό».

«Ο Αλέξης Τσίπρας δεν διανοήθηκε ποτέ να χαρακτηρίσει κάποιον Πέμπτη Φάλαγγα, όπως ο Στέφανος Κασσελάκης στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα είμαστε ούτε αντι-ΣΥΡΙΖΑ ούτε αντι-Κασσελάκης κόμμα. Αυτή τη στιγμή ο Κυριάκος Μητσοτάκης παίζει μπάλα μόνος του, δεν υπάρχει αντιπολίτευση. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε κρίση και φθορά απαξίωσης, το ΠΑΣΟΚ είναι καθηλωμένο. Η φιλοδοξία μας είναι να ασκήσουμε σοβαρή, τεκμηριωμένη και μαχητική αντιπολίτευση στον Κυριάκο Μητσοτάκη».

«Στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει μεθοδολογία αρένας που ζητάει αίμα»

«Τη μέρα που ανακοινώσαμε την αποχώρησή μας υπήρξε επίθεση ότι αποχωρούμε, γιατί το ζήτημα είναι οι καρέκλες, ενώ την ίδια στιγμή ο Στέφανος Κασσελάκης παραδέχτηκε ότι μας πρότεινε θέσεις και αξιώματα μέσα στην αξιωματική αντιπολίτευση που δεν δεχτήκαμε. Πέρα από τις θέσεις και τα αξιώματα υπάρχουν πρόγραμμα, θέσεις και αξίες», είπε και συμπλήρωσε:

«Όταν τη διαφορετική γνώμη, εκτίμηση και άποψη τη βαφτίζεις υπονόμευση και εσωτερικό εχθρό, τότε φοβάμαι ότι δεν έχει κλείσει ο κύκλος. Έχει φτιαχτεί μία μεθοδολογία αρένας που κάθε 15-20 μέρες ζητάει αίμα».

Πρωταρχικό πεδίο μάχης για τη «Νέα Αριστερά» είναι ο προϋπολογισμός, ενώ στη συνέχεια τα στελέχη της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα κάνουν τις πρώτες εκτιμήσεις για το που θα στοχεύσουν έπειτα, με τον Νάσο Ηλιόπουλο να τονίζει πως «θα παλέψουμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Σκάκι: 8χρονος έγραψε ιστορία – Κέρδισε γκραν μάστερ και έσπασε παγκόσμιο ρεκόρ (Εικόνα)

skaki oktaxronos

Σκάκι: 8χρονος έγραψε ιστορία – Κέρδισε γκραν μάστερ και έσπασε παγκόσμιο ρεκόρ (Εικόνα)

Μετά από μια τρίωρη παρτίδα σκάκι στο τουρνουά Burgdorfer Stadthaus-Open της Ελβετίας, ο Άσγουαθ Κάουσικ,…

Κασσελάκης στην ΠΓ: «Αν με αμφισβητείτε, πείτε το τώρα» – Ζήτησε ξεκάθαρη στήριξη από την Πολιτική Γραμματεία

kasselakis1 4 640x426 1

Κασσελάκης στην ΠΓ: «Αν με αμφισβητείτε, πείτε το τώρα» – Ζήτησε ξεκάθαρη στήριξη από την Πολιτική Γραμματεία

Τέλος στην εσωστρέφεια και στην αμφισβήτηση προς το πρόσωπό του επιχείρησε να βάλει ο Στέφανος…