Βενιζέλος: Τα μπατζάκια της … αλαζονείας!!!

Υπάρχουν κάποιοι πολιτικοί οι οποίοι θεωρούν τον εαυτό τους εθνικό κεφάλαιο για τη χώρα. 

rsz artworkven

Αυτοθαυμάζονται στον παραμορφωτικό καθρέφτη μιας δημόσιας παρουσίας που τους προσφέρουν τα κανάλια της διαπλοκής. Είναι οι πολιτικοί εκείνοι οι οποίοι δεν μπορούν να συμβιβαστούν με την απόρριψη που εισέπραξαν από τη συντριπτική πλειονότητα των ψηφοφόρων της παράταξής τους. Είναι εκείνοι οι υπερόπτες και φλύαροι πολιτικοί των οποίων τα μπατζάκια είναι στενά για να χωρέσουν την αλαζονεία κι αμετροέπεια που τρέχουν σαν ποταμός. 

Ο λόγος για τον Ευάγγελο Βενιζέλο ο οποίος φαίνεται να πιστεύει ότι δεν είναι ένας συνήθης πολιτικός. Και επειδή στην παρούσα φάση δεν έχει κάποιον εντεταλμένο υμνητή του μεγαλείου του, όπως ο Κυριάκος τον κ. Γεραπετρίτη, αποφάσισε να ψάλει τα “ωσαννά εν τοις υψίστοις ευλογημένος ο ερχόμενος… Εγώ αυτοπροσώπως”!!! Πώς αλλιώς μπορεί να ερμηνευτεί αυτό που είπε στο MEGA:  Κινούμαι τώρα σε μία σφαίρα την οποία θα ονόμαζα μεταπολιτική, δεν ασχολούμαι με την τρέχουσα πολιτική, ούτε με τα κόμματα….Όποιος σε χρειάζεται σε βρίσκει, αλλά για κάτι που αφορά τον τόπο, εάν ο τόπος έχει ανάγκη…”

Αν αυτό δεν είναι σύνδρομο μεγαλείου και ανωτερότητας τι είναι; Κατά τη γνώμη μας πρόκειται για σύνδρομο μιας ψεύτικης ανωτερότητας, το σύνδρομο της μαντάμ Σουσού, δείγματα της οποίας παρακολουθήσαμε σ’ όλη τη διάρκεια του προ-μεταπολιτικού (;)του βίου. Με χαρακτηριστικά εξυπνακίστικης, ισοπεδωτικής και μειωτικής συμπεριφοράς για εκείνους που δε συμφωνούσαν με την … αυθεντία του παμμέγιστου!!!

Όσο για εκείνο το “κινούμαι τώρα σε μια σφαίρα την οποία θα ονόμαζα μεταπολιτική”, θα σημειώναμε ότι παραπέμπει στη σφαίρα της “μάγισσας της χαρτορίχτρας” που προβλέπει ότι μεγάλη πόρτα θα διαβεί ο … Ευάγγελος.

Ο εθνικός ποιητής δεν είχε υπόψη του τον Ευάγγελο, όταν έγραφε:

“Καὶ ἀκαρτέρει καὶ ἀκαρτέρει φιλελεύθερη λαλιά, ἕνα ἐκτύπαε τ’ ἄλλο χέρι ἀπὸ τὴν ἀπελπισιά. Κι ἔλεες: “Πότε, ἅ, πότε βγάνω τὸ κεφάλι ἀπὸ τσ’ ἐρμιές;” Καὶ ἀποκρίνοντο ἀπὸ πάνω κλάψες, ἄλυσες, φωνές”.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

«Κόλαφος» ο Δημήτρης Παπανώτας για την Αχτσιόγλου: «Δεν θα με κακοποιούν πολιτικά κατά αυτόν τον τρόπο» (video)

παπανωτας

«Κόλαφος» ο Δημήτρης Παπανώτας για την Αχτσιόγλου: «Δεν θα με κακοποιούν πολιτικά κατά αυτόν τον τρόπο» (video)

Ο δημοσιογράφος, Δημήτρης Παπανώτας, μίλησε το Σάββατο (20/04) για την αποπομπή του από το ευρωψηφοδέλτιο…

Ελένη Βιτάλη: Το αντίο στον αδελφό της- «Πέρναγες τα πάθη του Χριστού, ματάκια μου λατρεμένα»

eleni vitali 23 940x549 1

Ελένη Βιτάλη: Το αντίο στον αδελφό της- «Πέρναγες τα πάθη του Χριστού, ματάκια μου λατρεμένα»

Δύσκολες ώρες βιώνει η Ελένη Βιτάλη καθώς έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος της αδελφός