Βελόπουλος σε γραμμή Όρμπαν: «Τι σημαίνει παίζω με τον Φρίξο και μαθαίνω το σώμα μου;»

Τι είπε ο Βελόπουλος για τα σχολικά βιβλία.

5348154

Tα ομοφοβικά αντανακλαστικά του Κυρ. Βελόπουλου ενεργοποίησαν σχολικά βιβλία που προτρέπουν τα ανήλικα παιδιά «να μη θέλουν να γίνουν άντρες» καθώς και τον συντηρητισμό του με την απορία του ως προς το γιατί να χρειάζεται να γνωρίσει ένα παιδί το σώμα του. Τέλος, δεν παρέλειψε να υποπέσει και σε ρατσιστικά σχόλια, κάνοντας λόγο και για ΜΚΟ που παρεισφρέουν στα σχολεία να διδάξουν «πόσο καλοί είναι οι παράνομοι μετανάστες».

Να υπενθυμίσουμε ότι τέτοιες δηλώσεις θυμίζουν τη γραμμή του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν, το 2020 ο οποίος όταν ρωτήθηκε για ένα βιβλίο που εξέδωσε οργάνωση ΛΟΑΤΚΙ με πρωταγωνιστές ανθρώπους από περιθωριοποιημένες μειονότητες δήλωσε μεταξύ άλλων, «Ομοφυλόφιλοι, αφήστε τα παιδιά μας ήσυχα». Στη συνέχεια, κίνημα της κοινωνίας των πολιτών ζήτησε την απόσυρση του βιβλίου από τα καταστήματα και μια βουλευτής της ακροδεξιάς έσκισε ένα αντίτυπό του στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

O πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Παιδείας για την «αναβάθμιση του σχολείου και την ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών», άσκησε κριτική για το περιεχόμενο των σχολικών βιβλίων και υποστήριξε ότι σε αυτά υπάρχουν κείμενα «που στέλνουν λάθος μηνύματα στα παιδιά».

Δηλώσεις Βελόπουλου για τα σχολικά βιβλία:  

«Έχετε κάνει εγκλήματα με τα βιβλία», συνέχισε ο κ. Βελόπουλος. «Βλέπω εδώ βιβλίο που λέει «παίζω με τον Φρίξο και μαθαίνω το σώμα μου». Τι σημαίνει αυτό; Και μιλάμε για βιβλίο που απευθύνεται σε μαθητές δημοτικού. Σε άλλο βιβλίο λέτε ότι η Ιταλία μάς κήρυξε τον πόλεμο και εμείς κρυφτήκαμε στο υπόγειο. Αυτό μαθαίνετε τα παιδιά; Λέει ο πατέρας στον γιο «από σήμερα θα γίνεις άντρας» και ο γιός απαντά «δεν θέλω να γίνω άντρας». Πού είναι η αναφορά στους αγώνες εναντίον του φασισμού του Μουσολίνι;» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Μιλάτε για δυνατότητα επιλογής των διδακτικών βιβλίων σε κάθε σχολείο», είπε, διερωτώμενος «δηλαδή, άλλα βιβλία θα χρησιμοποιούνται σε ένα σχολείο και άλλα σε άλλο;», και συνέχισε: «Επίσης, μιλάτε για συνεργασία με τρίτους φορείς. Τι εννοείτε; Μήπως εννοείτε τις ΜΚΟ που θα κάνουν μαθήματα στα παιδιά μας για το πόσο καλοί είναι οι παράνομοι μετανάστες; Με άλλο άρθρο προχωρείτε στην κατάργηση όλων των εκκλησιαστικών σχολείων και βάζετε όριο 120 μαθητών σε εκκλησιαστικά γυμνάσια. Δηλαδή τα κλείνετε. Ακόμα, επιτρέπετε την εγγραφή μαθητών ακόμα και όταν δεν έχουν πιστοποιητικά ταυτοπροσωπίας. Πώς είναι δυνατόν να γίνεται αυτό;».

Συγκλονιστική Αριστοτέλους: Νίκησε τον καρκίνο μέσα σε 6 μήνες η Κύπρια αθλήτρια – «Ευτυχώς που διάλεξε εμένα» (Εικόνες)

03ca3a5a764245028e814d8eaaf30441 1

Συγκλονιστική Αριστοτέλους: Νίκησε τον καρκίνο μέσα σε 6 μήνες η Κύπρια αθλήτρια – «Ευτυχώς που διάλεξε εμένα» (Εικόνες)

Αυτή είναι η ιστορία της 32χρονης αθλήτριας του άλματος επί κοντώ.