Βελόπουλος – Γεωργιάδης: Μάχη πρώην «συντρόφων» για τα tweets της Πελώνη

Νέος «εμφύλιος» στην... (ακρο)δεξιά πολυκατοικία για τα παλιότερα υποτιμητικά tweets της Αριστοτελίας Πελώνη κατά στελεχών της σημερινής κυβέρνησης

«O αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω», ήταν η απάντηση του υπουργού Ανάπτυξης προς τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, ενώ τον κάλεσε να θυμηθεί όσα εκείνος έχει πει για τον Γιώργο Καρατζαφέρη.

«Η κα Πελώνη τα tweets της, τα έχει γράψει ως δημοσιογράφος. Και ήταν ασφαλώς δικαίωμά της και υποχρέωσή της, ως δημοσιογράφος, να ασκεί κριτική και στη ΝΔ τότε και στα στελέχη της. Αυτή ήταν η δουλειά της. Αλίμονο αν ήταν δημοσιογράφος και όλα της τα tweets να ήταν υποστηρικτικά της ΝΔ και είναι προς τιμήν της που δεν τα έσβησε. Την προτιμώ που δεν τα έσβησε. Ξέρω πολλούς που παίρνουν καρέκλα και το πρώτο που κάνουν είναι τα σβήνουν. Ούτε εγώ τα έχω σβήσει. Διότι αυτά είναι ιστορικά γεγονότα και την ιστορία δεν μπορείς να την παραγράψεις. Θα κρίνετε την κ. Πελώνη για τη δουλειά που κάνει τώρα και για αυτά που λέει τώρα» επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Γεωργιάδης.

Μάλιστα, αναφερόμενος στον κ. Βελόπουλο, υπογράμμισε ότι: «το να έρχεσαι εδώ και να υβρίζεις μια κυρία, κατά αυτόν τον τρόπο, είναι χυδαίο και απαράδεκτο».

Ο Κυριάκος Βελόπουλος είχε αναγνώσει μια σειρά tweets της κ. Πελώνη και σημείωσε: «την έχετε κυβερνητική εκπρόσωπο αυτή. Απορώ πως κάθεστε μαζί, πως σας εκπροσωπεί».

«Είστε μαζί της; Δεν υπάρχει ένας υπουργός με αξιοπρέπεια να ζητήσει την αποπομπή της; Εγώ ξέρω ότι ο άνδρας της κυρίας Πελώνη είχε σχέση με τον κ. Παπανδρέου. Τι κάνετε μαζεύετε όλα τα αδέσποτα;», ανέφερε νωρίτερα ο κ. Βελόπουλος με αφορμή αναρτήσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου που κάνουν τον γύρο του Διαδικτύου.

#Πελωνη_σβηνε

Το θέμα ξεκίνησε από την αναδημοσίεση αναρτήσεων της κ. Πελώνη στο twitter που η κυβερνητική εκπρόσωπος θα ήθελε σίγουρα να είχε ξεχάσει ή ακόμα καλύτερα να είχε εξαφανίσει διά παντός έρχονται συνεχώς στην δημοσιότητα τις τελευταίες ώρες εκθέτοντάς την ανεπανόρθωτα.

Η ανάρτηση που είχε κάνει το 2016 για τον Νίκο Παππά  σχολιάζοντας πως «Σε εναμισυ χρονο καναμε ο,τι δεν έκανα αυτοι σε 27, λεει ο Νικος Παππας. Η αληθεια να λεγεται…» ή αυτή για τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη  ήταν μόνο δύο από τις δεκάδες που είχαν προηγηθεί και που σήμερα η κυρία Πελώνη δεν θα νιώθει καθόλου υπερήφανη γι’αυτές όπως επίσης και οι σημερινοί της «γαλάζιοι» συνάδελφοι.

Πρόκειται για αναρτήσεις που είχε κάνει στο παρελθόν με διόλου κολακευτικά σχόλια για σημερινούς υπουργούς και κορυφαία στελέχη της ΝΔ, όπως τον Αντώνη Σαμαρά, τον Άδωνη Γεωργιάδη, τον Μάκη Βορίδη, γεμάτα ειρωνεία και πικρόχολα σχόλια. Η νυν κυβερνητική εκπρόσωπος που αποτελεί μέρος σήμερα της «κυβέρνησης των αρίστων» είχε φροντίσει στο παρελθόν να τους περάσει από «γενεές δεκατέσσερις».

Οι αναρτήσεις της έχουν γίνει ανάρπαστες από τους χρήστες του twitter που δε σταματάνε να ξεθάβουν μερικά από τα «διαμάντια» της κυρίας Πελώνη χρησιμοποιώντας το #Πελωνη_σβηνε.

Τι απαντά η ίδια

Στη  σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, η κυβερνητική εκπρόσωπος ρωτήθηκε σχετικά με τις επίμαχες, παλαιότερες αναρτήσεις της εναντίον στελεχών της κυβέρνησης και για το αν τίθεται θέμα παραίτησης και με πολλές δόσεις αλαζονείας απάντησε:

«Για ποιο πράγμα εγκαλούμαι ακριβώς εδώ;

Επειδή σχολίαζα σχεδόν δέκα χρόνια πριν σε άλλο πλαίσιο με τη δημοσιογραφική μου ιδιότητα με την οποία έγραφα κιόλας; Ή μήπως εγκαλούμαι επειδή δεν έσβησα τα tweets όπως έκαναν άλλα πρόσωπα που εισήλθαν στην πολιτική;

Θεωρώ ότι αυτή η τακτική των τυμβωρύχων του διαδικτύου που θέλει να παίξει ένα ρόλο ιεράς εξέτασης είναι πολύ φτηνή τακτική που δείχνει και την απελπισία κάποιων».