Βεβήλωσαν και πάλι το μνημείο του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ στους Μολάους Λακωνίας

Τη βεβήλωση του μνημείου του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ στη θέση «Γκαγκανιά» Μολάων καταγγέλλει η Τομεακή Επιτροπή Λακωνίας του ΚΚΕ.

Screenshot 4

«Καταγγέλλουμε τη βεβήλωση του μνημείου στη Γκαγκανιά Μολάων για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες, ενός μνημείου, που τιμά εκτελεσμένους πατριώτες από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής και τους ντόπιους συνεργάτες τους» αναφέρει σχετικά το ΚΚΕ και προσθέτει τα εξής:

«Για άλλη μια φορά, τα φασιστοειδή τρωκτικά, στο σκοτάδι της νύχτας βεβήλωσαν ένα μνημείο που τους “μπαίνει” στο μάτι, γιατί θυμίζει πως η ιστορία της πατρίδας μας γράφτηκε με ποτάμια αίμα και αμέτρητες θυσίες κατά του ναζισμού. Τους ενοχλεί το μνημείο γιατί θυμίζει ότι πολιτικοί τους πρόγονοι ήταν με την “άλλη μεριά”, ήταν συνεργάτες των κατακτητών, ταγματασφαλίτες, δοσίλογοι και μαυραγορίτες. Τους ενοχλεί γιατί αποκαλύπτει την πατριδοκαπηλία τους, που δεν έχει καμιά σχέση με τον γνήσιο λαϊκό πατριωτισμό».

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ καταλήγει, μεταξύ άλλων, ως εξής: «Τους λέμε ξεκάθαρα ότι ο λαός και το λαϊκό κίνημα δεν τρομοκρατείται από τέτοιες ενέργειες. Έτσι όπως τους τσάκισε η πάλη του λαού στο παρελθόν, έτσι και στο μέλλον θα τους τσακίσει και θα τους στείλει στα αζήτητα της ιστορίας. 

Την απάντηση που πήραν την προηγούμενη φορά, θα την πάρουν και τώρα, μέρα μεσημέρι θα αποκατασταθεί το μνημείο, και όχι ύπουλα και θρασύδειλα μέσα στην νύχτα όπως έχουν μάθει να λειτουργούν τα Φασιστοειδή».

Υπενθυμίζεται ότι το μνημείο βεβήλωσαν άγνωστοι τον περασμένο Οκτώβριο.
 

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…