Βέβαιη για την επίτευξη των στόχων και την εφαρμογή των θετικών μέτρων η κυβέρνηση

Τη βεβαιότητα της ελληνικής κυβέρνησης ότι μετά και την ανακοίνωση της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (ΕΛΣΤΑΤ) για πλεόνασμα της τάξης του 3,9% το 2016, είναι βέβαιο πως οι στόχοι και για τα επόμενα δύο έτη θα πιαστούν και ως εκ τούτου θα εφαρμοστούν τα θετικά μέτρα, εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

58fa0d3b1dc524484c8b4d03

«Οι στόχοι που θέτει το πρόγραμμα για το 2017 και το 2018 είναι πλέον βέβαιο ότι θα πιαστούν, καθώς το αποτέλεσμα του 2016 είναι τέτοιο που δεν αφήνει περιθώρια αμφισβητήσεων. Επομένως τα θετικά μέτρα που συμφωνήθηκαν και θα νομοθετηθούν σε λίγο καιρό για τα έτη 2019 και 2020 δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία ότι θα εφαρμοστούν» ανέφερε συγκεκριμένα ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξήγησε εξάλλου σε δήλωσή του στις κάμερες, ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ το πρωτογενές πλεόνασμα είναι στο 3,9% του ΑΕΠ για το 2016, ενώ σύμφωνα με τους ειδικούς κανόνες του προγράμματος κλείνει στο 4,19%, δηλαδή οκτώ φορές πάνω από τον σχετικό στόχο.

Αν και δεν εμφανίστηκε να πανηγυρίζει, ο κ. Τζανακόπουλος επεσήμανε ότι η ύπαρξη πλεονάσματος αυτού του μεγέθους, αποδεικνύει ότι οι όποιες επιφυλάξεις του ΔΝΤ για τη δημοσιονομική πορεία της χώρας ήταν αδικαιολόγητες και υπερβολικές, ενώ στρέφοντας τα πυρά του στη Νέα Δημοκρατία και σε μερίδα των Μέσων Ενημέρωση, σχολίασε ότι, «πέρσι τέτοιον καιρό, αλλά ακόμη και σήμερα μιλούν για ενεργοποίηση του αυτόματου μηχανισμού δημοσιονομικής διόρθωσης», σενάρια τα οποία «διαψεύδονται με πάταγο».

Κάλεσε εξάλλου, την αξιωματική αντιπολίτευση να απαντήσει ευθέως πια στο ερώτημα αν θα ψηφίσει τα θετικά μέτρα για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, τη μείωση του πρώτου φορολογικού συντελεστή φυσικών προσώπων, την επιδότηση ενοικίου για χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης των συνταξιούχων, την ενίσχυση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και την επέκταση του προγράμματος των σχολικών γευμάτων ή αν θα συνεχίσει την αυτοκαταστροφική πολιτική που επέλεξε και πριν λίγους μήνες όταν αρνήθηκε να υπερψηφίσει την παροχή ύψους 617 εκατ. ευρώ στους χαμηλοσυνταξιούχους». «Βεβαίως αυτό αφορά αποκλειστικά τη Νέα Δημοκρατία, τα κομματικά της όργανα και τα στελέχη της» σχολίασε σκωπτικά.

Ο κ. Τζανακόπουλος αφήνοντας παράλληλα αιχμές για τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τα περί success story, πρόσθεσε ότι «δεν έχουμε ούτε σκοπό ούτε και διάθεση να πανηγυρίσουμε καθώς γνωρίζουμε καλά ότι ο ελληνικός λαός έχει υποστεί πολλά κατά τη διάρκεια της κρίσης. Αφήνουμε τους πανηγυρισμούς σε άλλους που εν μέσω κρίσης μιλούσαν για ιστορίες επιτυχίας. Αυτό που αφορά εμάς είναι να επιτύχει η μεγάλη προσπάθεια για την έξοδο από την κρίση και την επιτροπεία. Πράγμα που για πρώτη φορά είναι σήμερα όχι απλά ορατό, αλλά επιβεβαιώνεται από τα αποτελέσματα».

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ