BBC: Νέο βίντεο του Ι.Κ. με Βρετανό όμηρο που καταγγέλει την στάση των ΗΠΑ και της χώρας του έναντι των ομήρων

Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, έχει δοθεί στη δημοσιότητα νέο βίντεο του Βρετανού ομήρου Τζον Κάντλι όπου εμφανίζεται να διαβάζει…

kantli

Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, έχει δοθεί στη δημοσιότητα νέο βίντεο του Βρετανού ομήρου Τζον Κάντλι όπου εμφανίζεται να διαβάζει ένα κείμενο και να κατηγορεί τις ΗΠΑ και τη Βρετανία ότι δεν επιδίωξαν καμία διαπραγμάτευση για την απελευθέρωση των κρατουμένων πολιτών τους, σε αντίθεση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Ο δημοσιογράφος περιγράφει την καθημερινότητα των ομήρων και ενώ υποστηρίζει ότι τόσο αυτός όσο και οι συγκρατούμενοι του το 2013 τύγχαναν καλής μεταχείρισης από τους τζιχαντιστές και όσοι προσπάθησαν να αποδράσουν βασανίζονταν.

 «Αν προσπαθούσαμε κάτι ανόητο, όπως απόδραση ή κάναμε κάτι που δε θα έπρεπε» υπήρχαν βασανισμοί, αντίστοιχοι με αυτούς των αμερικανών δυνάμεων προς κρατούμενους όπως οι εικονικοί πνιγμοί. Οι μουτζαχεντίν μας είπαν ότι οι κυβερνήσεις μας δε νοιάζονται για εμάς και δεν τους πιστέψαμε. Μας είπαν ότι είμαστε άνευ αξίας για αυτούς και δεν τους πιστεύαμε. Μας είπαν ότι θα αρχίσουν να μας σκοτώνουν και πάλι δεν τους πιστέψαμε. Το ανθρώπινο μυαλό έχει απίστευτη ικανότητα αυτοάμυνας σε δύσκολες καταστάσεις, αλλά ήταν όλα αλήθεια. Οι κυβερνήσεις μας επέλεξαν να μη διαπραγματευτούν με το Ισλαμικό Κράτος, και ενώ όλοι οι άλλοι εκπλήρωναν τους όρους για την απελευθέρωση τους για εμάς δεν υπήρχε συμφωνία» λέει στο βίντεο ο Κάντλι.

Γι αυτό τον λόγο, όπως λέει, ξεκίνησαν οι εκτελέσεις, προκειμένου να υπάρξουν διαπραγματεύσεις. Το μήνυμα χρονολογείται στις 17 Ιουλίου και διαρκεί έξι λεπτά. Στο τέλος ο δημοσιογράφος λέει ότι θα υπάρξουν κι άλλα μηνύματα.Η δημοσίευση του βίντεο έγινε λίγες μόλις ημέρες μετά το θάνατο του πατέρα του Κάντλι που ήταν 80 ετών και είχε στείλει ένα βίντεο όπου ζητούσε να απελευθερώσουν τον γιο του.  

Πηγή: BBC

 

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

marina satti

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

Τραγούδησε ζωντανά την εισαγωγή του κομματιού και έγινε viral στο TikTok.

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

433140002 767928198614916 439479898267640574 n

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

Ο Εθισμός μέσα από τους στίχους του θίγει συχνά υποθέσεις που απασχολούν έντονα την ελληνική…