Newsroom

Newsroom

BBC και Liberatiοn ζητούν απαντήσεις για τη δολοφονία Καραϊβάζ – Διερευνούσε αρκετές υποθέσεις

Τα ξένα μέσα εστιάζουν στην αποτρόπαια δολοφονία του δημοσιογράφου με εκτενή θέματα

4075673 2

Με την ανατριχιαστική δολοφονία του αστυνομικού συντάκτη Γιώργου Καραϊβάζ ασχολείται ο ξένος τύπος. Εκτενές δημοσίευμα στην ηλεκτρονική έκδοση της γαλλικής εφημερίδας «Liberation» και πρόσφατο άρθρο του BBC αναφέρονται στην υπόθεση της δολοφονίας του δημοσιογράφου.

Το βρετανικό Μέσο έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την εν ψυχρώ δολοφονία του δημοσιογράφου από τη στιγμή που δημοσιεύτηκε η είδηση ενώ νέα αναφορά γίνεται και σε πρόσφατο άρθρο του BBC. Όπως επισημαίνεται «οι οργανώσεις που ασχολούνται με την ελευθερία του Τύπου και των Μέσων ενημέρωσης, τόνισαν πως πρέπει άμεσα να εξακριβωθεί εάν η δολοφονία του σχετίζεται με τη δουλειά του και με τα θέματα τα οποία κάλυπτε, όπως το οργανωμένο έγκλημα και τα κυκλώματα διαφθοράς».

Παράλληλα το δημοσίευμα του Βρετανικού Μέσου κάνει λόγο για επαγγελματικό χτύπημα και συμβόλαιο θανάτου, ενώ επισημαίνει πως ο δημοσιογράφος δεν είχε ζητήσει αστυνομική προστασία και πως δεν είχε αναφέρει αν είχε δεχτεί απειλές. 

Στο ίδιο πλαίσιο η εφημερίδα «Liberation» και με ρεπορτάζ του ανταποκριτή στην Αθήνα, Fabien Perrie, τονίζει πως ο Γιώργος Καραϊβάζ «διερευνούσε αρκετές υποθέσεις που αφορούσαν μέλη του κυβερνώντος κόμματος και τον κόσμο της νύχτας».

Μεταξύ άλλων στο δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας υπενθυμίζεται η δέσμευση του πρωθυπουργού για γρήγορη έρευνα και εξιχνίαση του εγκλήματος ενώ φιλοξενείται και η τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα.

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…