Newsroom

Newsroom

BBC: Η Αθήνα είναι η πιο φιλόξενη πόλη της Ευρώπης

Αν και περισσότερα από 4,5 εκατομμύρια άνθρωποι επισκέπτονται την πόλη κάθε χρόνο για να «βυθιστούν» στο παρελθόν της, η Αθήνα έχει πολλά να προσφέρει και στο παρόν, αναφέρει άρθρο του BBC της Lindsey Galloway που τη χαρακτηρίζει μάλιστα ως την πιο φιλόξενη ευρωπαϊκή πόλη.

5a3029491dc524151f8b45a9

Με περισσότερες από 250 μέρες ηλιοφάνειας ετησίως, το καλοκαίρι στην Αθήνα μοιάζει ατελείωτο. “Το καλοκαίρι στην Αθήνα διαρκεί από τα τέλη Απριλίου μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου”, δήλωσε η Mina Agnos, η οποία άνοιξε το πολυτελές τουριστικό γραφείο Travelive στην Αθήνα το 2008. Ο καιρός δημιουργεί ιδανική συνθήκη για αποδράσεις στα κοντινά νησιά. «Η Αθήνα είναι μια θορυβώδης πόλη. Όποια ώρα κι αν βγεις έξω, θα δεις τις καφετέριες και τα μπαρ γεμάτα κόσμο να περνάει όμορφα», εξηγεί η Chrissy Manika.

Σε κάθε στροφή της πόλης, υπάρχει μια όμορφη υπενθύμιση του αρχαίου παρελθόντος της Αθήνας. 

Το ρεπορτάζ αναφέρεται στις γειτονιές της Πλάκας, στο Κουκάκι που θεωρείται μία από τις πιο ζωντανές περιοχές της Αθήνας, αλλά και στο νέο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Μάλιστα, θετική αναφορά γίνεται και στα Εξάρχεια που όπως γράφεται χαρακτηριστικά “αποτελεί μία σύνθετη εικόνα πολιτικοποίησης γεμάτη φοιτητές και αναρχικούς”.

Αναφορά γίνεται φυσικά στο φαγητό και τις τοπικές αγορές, αλλά και στο κρασί που θεωρείται ένα εξαιρετικό προϊόν για να δοκιμάσει κανείς.

Στο τέλος, δεν θα μπορούσε να μην γίνει αναφορά και στη σύνθετη οικονομική κατάσταση και την οικονομική κρίση, η οποία καθιστά την Αθήνα μία πρωτεύουσα με πολύ υψηλό ποσοστό ανεργίας. 

«Παρά τις προκλήσεις της, οι ντόπιοι αγαπούν και συνιστούν την Αθήνα για οποιονδήποτε επισκέπτη και οι ξένοι εκτιμούν πάρα πολύ το γεγονός πως οι περισσότεροι Αθηναίοι μιλούν πολύ καλά αγγλικά, και ακόμη κι όσοι δεν τα μιλούν, κάνουν φιλότιμες προσπάθειες», καταλήγει το δημοσίευμα.  

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…