Το BBC άλλαξε λογότυπο και όλος ο πλανήτης γελάει

Δείτε το νέο(;) λογότυπο και... βρείτε τις διαφορές!

NewsRoom 20/10/2021 | 12:05

Πεδίο γέλιο έχει γίνει σήμερα το ιστορικό βρετανικό ραδιοτηλεοπτικό μέσο BBC, με αφορμή την πολυαναμενόμενη αλλαγή του λογοτύπου του.

Η εταιρεία είχε παραδεχτεί ότι αρκετοί τηλεθεατές είχαν παραπονεθεί για το γεγονός ότι το BBC ήταν παλιομοδίτικο, όμως η αλλαγή του λογοτύπου φαίνεται πως τους άφησε ασυγκίνητους, αφού οι χρήστες του twitter έχουν ξεσπάσει σε ένα τρολάρισμα άνευ προηγουμένου.

Όπως αναφέρει η daily mail σε σημερινό της άρθρο, το νέο λογότυπο τα γράμματα BBC είναι ελαφρώς μικρότερα και είναι τοποθετημένα σε τετράγωνα με λίγο μεγαλύτερα κενά μεταξύ τους.

Κατά τα άλλα όμως το λογότυπο δεν έχει αλλάξει καθόλου.

Άλλωστε, οι παρουσιαστές της δημοφιλούς εκπομπής Good Morning Britain στο iTV όπου παρουσίασαν την αλλαγή του λογοτύπου απασφάλισαν κατά του τηλεοπτικού τους αντιπάλου.

«Μπορείς να φανταστείς τον γραφίστα που μπήκε μέσα και είπε "νομίζω ότι θα σας αρέσει αυτό"; Σίγουρα κάποιος στο BBC που υπέγραψε για τη δημοσιοποίηση, είπε "θα γελάσουν μαζί μας για αυτό"», σχολίασε ο Richard Madeley, ενώ ο Kevin Maguire αναρωτήθηκε αν είναι πρωταπριλιά.

Φυσικά το θέμα έκανε τον γύρο του διαδικτύου, ιδιαίτερα στη Βρετανία.

Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι το νέο λογότυπο πράγματι παρουσιάζει ενδιαφέρον όταν μετατρέπει τα τετράγωνα σε στοιχεία των υποενοτήτων του μεγάλου μέσου όπως φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο.