Βάζουν στον «πάγο» τους εμβολιασμούς της Johnson & Johnson σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι

Το υπουργείο Υγείας αλλάζει το εμβολιαστικό σχέδιο και χορηγεί το μονοδοσικό εμβόλιο της J&J στους κατοίκους των νησιών καθώς ανοίγει και ο τουρισμός.

NewsRoom 17/05/2021 | 18:16

Την αναστολή των εμβολιασμών με το σκεύασμα της Johnson & Johnson στα νοσοκομεία του Αγρινίου και του Μεσολογγίου αποφάσισε το υπουργείο Υγείας δίνοντας προτεραιότητα στους εμβολιασμούς των κατοίκων των νησιών.

Υπενθυμίζεται ότι στις δύο περιοχές το ιικό φορτίο του κορωνοϊού ήταν ιδιαίτερα αυξημένο τις προηγούμενες ημέρες.

Από τη Διοίκηση του Γ.Ν Αιτωλ/νίας - Ν.Μ. Μεσολογγίου «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ» ανακοινώνεται ότι μετά από σχετική εντολή του υπουργείου Υγείας από Τετάρτη 19/05/2021 αναστέλλονται οι εμβολιασμοί με το εμβόλιο Johnson & Johnson στο Νοσοκομείο μας μέχρι νεωτέρας.

Από τη διοίκηση του νοσοκομείου Αγρινίου, γίνεται γνωστό ότι, κατόπιν εντολής του υπουργείου Υγείας, αναστέλλονται από 19/5/2021 οι εμβολιασμοί με το εμβόλιο της Johnson & Johnson στο Νοσοκομείο Αγρινίου μέχρι νεωτέρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα μέχρι τώρα πλάνα της κυβέρνησης το εν λόγω εμβόλιο, επειδή είναι μονοδοσικό και δε χρειάζεται τόσο ιδιαίτερες συνθήκες διατήρησης, όπως τα εμβόλιο της Pfizer για παράδειγμα επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί στο πλαίσιο προγραμμάτων κατ΄οίκον εμβολιασμού για όσους δεν έχουν τη δυνατότητα να μετακινηθούν προς κάποιο εμβολιαστικό κέντρο.