Βάζει υποψηφιότητα για βουλευτική έδρα η Λεπέν μετά την ήττα

Την πρόθεσή της να διεκδικήσει μία βουλευτική έδρα, μετά την ήττα τις από τον Εμανουέλ Μακρόν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, εξέφρασε η επικεφαλής του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν, υπογραμμίζοντας ότι είναι σημαντικό να υπάρχουν βουλευτές που είναι σε θέση να αντισταθούν στις πολιτικές του νέου προέδρου της Γαλλίας.

NewsRoom 19/05/2017 | 09:27

"Είναι σημαντικό [να είμαι υποψήφια] μετά από όσα βλέπουμε και όλη αυτήν την αθέμιτη συνέργεια μεταξύ των Σοσιαλιστών και των Ρεπουμπλικανών", ανέφερε η Λεπέν, μιλώντας στο βραδινό δελτίο του τηλεοπτικού δικτύου TF1, σχολιάζοντας με τον τρόπο αυτό το γεγονός ότι στην κυβέρνηση Μακρόν συμμετέχουν πολιτικοί προερχόμενοι και από τους συντηρητικούς, αλλά και από τους σοσιαλιστές.

"Χρειαζόμαστε βουλευτές που δεν είναι συνένοχοι και που υπερασπίζονται τα συμφέροντα των Γάλλων και της Γαλλίας. Επομένως, η καλύτερη εγγύηση είναι να υπάρχουν βουλευτές του Εθνικού Μετώπου", πρόσθεσε η ίδια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την ήττα της Λεπέν το κλίμα στο Εθνικό Μέτωπο περιγράφεται ως τεταμένο από τον γαλλικό Τύπο, καθώς στελέχη του κόμματος αποδίδουν την αποτυχία της να νικήσει τον Μακρόν στην ανοιχτή επίθεσή της κατά του ευρώ και τη δέσμευσή της να κάνει δημοψήφισμα για την αποχώρηση της Γαλλίας από την ευρωζώνη, αν εκλεγόταν πρόεδρος. Μάλιστα, στο θέμα αναφέρθηκε και στη χθεσινή της συνέντευξη η ίδια η Λεπέν, παραδεχόμενη ότι το θέμα του ευρώ έχει “αναστατώσει” κάποια από τα στελέχη του Εθνικού Μετώπου, αλλά επιχειρώντας παράλληλα να υποβαθμίσει το ζήτημα.