Βαξεβάνης: Ο δημοσιογράφος στη Μποτσουάνα φοβάται λιγότερο τον φύλαρχο απ’ ότι ο Έλληνας δημοσιογράφος μπροστά στον πρωθυπουργό

Για την στοχοποίηση της ερευνητικής δημοσιογραφίας και το συμβόλαιο θανάτου εναντίον του, μίλησε «Στο Κόκκινο» και τον Νίκο Ξυδάκη, ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης, τονίζοντας ότι η εικόνα του πρωθυπουργού να περιδιαβαίνει με τα τσουρέκια, μετά από αυτές τις καταγγελίες, είναι προσβλητική για τη δημοκρατία.

4727900 2

«Έχουν περάσει τρία εικοσιτετράωρα αφότου έκανα την καταγγελία και ήδη έχουν πάρει θέση οι «Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα» και οργανισμοί για την ελευθερία του Τύπου απ’ όλο τον κόσμο, αλλά δεν έχουν μιλήσει αυτοί που πρέπει να μιλήσουν στην Ελλάδα, αυτοί που δηλώνουν ότι είναι ενάντια στη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται. Φαίνεται ότι μερικές μορφές βίας γι’ αυτούς είναι αποδεκτές», τόνισε ο Κώστας Βαξεβάνης.

«Το συμβόλαιο θανάτου ή η απειλή, είναι η κατάληξη μιας διαδικασίας επικίνδυνης που έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια. Έχει ταυτιστεί η δημοσιογραφία με την αναπαραγωγή των δελτίων τύπου της εξουσίας. Οπότε κάθε άλλη αντίληψη όταν υπάρχει, αντιμετωπίζεται με εχθρότητα από την εξουσία, και η στοχοποίηση της δημοσιογραφίας, έχει αυτή την κατάληξη».

«Έχουμε το συμβόλαιο που αποκαλύπτεται εναντίον μου και επιβεβαιώνεται ότι υπάρχει μία σύνδεση με τις υποθέσεις Καραϊβάζ και Φουρθιώτη, την οποία ήξερε η εισαγγελία που είχαμε ενημερώσει πριν συμβεί οτιδήποτε, άρα δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανένας. Και έχουμε τον πρωθυπουργό ο οποίος με την κοινωνία αναστατωμένη, παρεμβαίνει στον δημόσιο χώρο με ένα τσουρέκι Τερκενλή στο χέρι. Δεν είναι εικόνα πρωθυπουργού αυτή, ούτε εικόνα Δημοκρατίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ζητάω συγνώμη που έχω συγκρίνει την Ελλάδα με τις χώρες του αναπτυσσόμενου κόσμου για να καταδείξω μια αρνητική πραγματικότητα για τον Τύπο στην Ελλάδα, γιατί οι χώρες του αναπτυσσόμενου κόσμου, είναι πολύ πιο μπροστά στην κατάταξη της ελευθερίας του τύπου. Ο δημοσιογράφος στη Μποτσουάνα φοβάται λιγότερο τον φύλαρχο και έχει μεγαλύτερη ελευθερία να τον κρίνει, απ’ ότι ο Έλληνας δημοσιογράφος μπροστά στον Έλληνα πρωθυπουργό».

 

Πηγή:Aυγη

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους