Βαξεβάνης για Πρετεντέρη: «Προσαρμόζεται ακόμη και στα σκατά»

Ο Κώστας Βαξεβάνης, απαντώντας στο απαράδεκτο χιούμορ που έκανε ο Γιάννης Πρετεντέρης για το συμβόλαιο θανάτου κατά του εκδότη του Documento, τού αφιέρωσε τα λόγια του Βασίλη Ραφαηλίδη, αλλά και ένα άρθρο από το 2016

NewsRoom 26/04/2021 | 13:15

«Στο ντέρμπι Βαξεβάνης - Φουρθιώτης, ας κερδίσει ο καλύτερος», είπε χωρίς να ντρέπεται ο Γιάννης Πρετεντέρης στη σημερινή του εκπομπή του στο Πρώτο Θέμα, αναφερόμενος στις σοκαριστικές αποκαλύψεις του Κώστα Βαξεβάνη για την ύπαρξη συμβολαίου θανάτου εναντίον του.

«Χιουμορ έκανε ο Πρετεντερης με το συμβόλαιο θανάτου μου. Μου ζητούν  συνάδελφοι να του απαντήσω. Αν και έχει απαντήσει προκαταβολικά ο Ραφαηλιδης λέγοντας πως ο Πρετεντερης προσαρμόζεται ακόμη και στα σκατά, βάζω εδώ ένα παλιό μου κείμενο», ήταν η απάντηση του Κώστα Βαξεβάνη που ήρθε μέσω twitter.

Την ανάρτησή του, συνοδεύει με ένα κείμενο της στήλης Πανδωρικώς του koutipandoras.gr, από το μακρινό 2016, αφιερωμένο στον Γιάννη Πρετεντέρη, ο οποίος τότε έγραφε ότι: «Ένας υπόκοσμος υποδύεται τους κυβερνητικούς μπράβους στη Δικαιοσύνη, στη Διοίκηση, στον Τύπο, στο Διαδίκτυο. Με αυτά και με αυτούς έχουμε να κάνουμε. Αυτοί και αυτά κλονίζουν το κοινωνικό και δημοκρατικό σύστημα της χώρας».

Στο άρθρο του με τίτλο «Λυπηθείτε έναν Ιωάννη Βαπτιστή Πρετεντέρη», ο Κώστας Βαξεβάνης καταλήγει:

«Δεν υπάρχουν κανάλια να μεγαλουργήσει ο Γιάννης, ούτε εφημερίδες. Ο ΔΟΛ, ως τις 15 Οκτωβρίου ή θα πληρώσει τα δάνεια ή θα κλείσει. Μοναδικοί θαυμαστές των κουστουμιών του Γιάννη είναι πια οι περίοικοι του Κολωνακίου. Κανένας υπουργός, κανένας πρωθυπουργός. Οι πόρτες είναι κλειστές, και το χειρότερο πίσω από τις πόρτες είναι αυτοί που σιχαίνεται η φάρα του Γιάννη. Αυτοί που απέσπασαν την εξουσία και μαζί τα προνόμια και την προδιαγεγραμμένη πορεία. Για πρώτη φορά ο Γιάννης είναι σε απόγνωση. Ό,τι πίστεψε, ό,τι υποστήριξε, ό,τι εξασφάλισε δεν υπάρχει. Ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από τη κατεστραμμένη ζωή του, το φάντασμα των Αριστερών. Ίσως γι αυτό εμπνέεται από το Γεωργαλά. Αν η κατάσταση συνεχίσει έτσι, ο Ιωάννης Βαπτιστής θα αφήσει το ασημένιο μαχαιροπίρουνο και θα αδράξει το κονσερβοκούτι με το οποίο, φευ, θα μας σφάξει ο Τσίπρας και η παρέα του.

Γι’ αυτό σας λέω το θέμα δεν είναι πολιτικό. Είναι το δράμα ενός ανθρώπου, ενός νεόπτωχου της εξουσίας, που είναι καταδικασμένος να συγκρίνει την κατάστασή του με την παλιά μεγαλοπρέπεια των ημερών του. Αυτός, ένας Ιωάννης Βαπτιστής»

Διαβάστε όλο το άρθρο πατώντας εδώ.