Βαξεβάνης για #ολλανδή: Γίνεται προσπάθεια δολοφονίας χαρακτήρα της Ινγκεμποργκ Μπέκελ

«Μπράβο στον Κυριάκο, τα είπε όλα και για τον εαυτό του και για τους εγχώριους δημοσιογράφους»

My Post 14

Για επιχείρηση δολοφονίας χαρακτήρα της ολλανδής δημοσιογράφου Ινγκεμποργκ Μπέκελ, κάνει λόγο ο εκδότης του Documento, Κώστας Βαξεβάνης, μετά τον ορυμαγδό των φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ εναντίον της επειδή… τόλμησε να κάνει μια δημοσιογραφική ερώτηση στον πρωθυπουργό.

Ο Βαξεβάνης υπενθυμίζει ότι «πριν από χρόνια, οι ίδιοι δημοσιογράφοι που γράφουν αθλιότητες για την Ολλανδή συνάδελφο, είχαν αποκαλέσει πράκτορα των Τούρκων τον Thomas Landon των ΝΥΤ, όταν έκανε αποκαλύψεις για την Τράπεζα Πειραιώς».

Ολόκληρη η ανάρτηση του Κώστα Βαξεβάνη έχει ως εξής:

«Από χθες γίνεται προσπάθεια δολοφονίας χαρακτήρα της Ολλανδής δημοσιογράφου Ινγκεμποργκ Μπέκελ, επειδή έκανε κανονική δημοσιογραφική ερώτηση  που εξέθεσε και εκνεύρισε  τον Μητσοτάκη. Την εμφανίζουν “φιλότουρκη”, “προσβλητική για τη χώρα” και άλλα τέτοια που στο  Documento τα  ζούμε καθε μέρα. Ο,τι δεν πετσώνεται, σκοτώνεται. 

Πριν από χρόνια, οι ίδιοι δημοσιογράφοι που γράφουν αθλιότητες για την Ολλανδή συνάδελφο, είχαν αποκαλέσει πράκτορα των Τούρκων τον Thomas Landon των ΝΥΤ, όταν έκανε αποκαλύψεις για την Τράπεζα Πειραιώς. Έτσι δουλεύει το σύστημα. Σπέρνει χρήμα και θερίζει υποτακτική δημοσιογραφία. Από όλα αυτά, ας κρατήσουμε την ομολογία Μητσοτάκη ότι “εσείς οι δημοσιογράφοι στην Ολλανδία, έχετε την κουλτούρα να κάνετε ευθέως ερωτήσεις στους πολιτικούς”. Στην Ελλάδα η δημοσιογραφική κουλτούρα είναι Τσελεμεντέ. “Να σας κάνω μια δύσκολη ερώτηση, ποιο φαΐ σας αρέσει περισσότερο κύριε Πρόεδρε;” Μπράβο στον Κυριάκο, τα είπε όλα και για τον εαυτό του και για τους εγχώριους δημοσιογράφους».

Τι προηγήθηκε στο Μαξίμου

Θερμό επεισόδιο μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και Ολλανδής δημοσιογράφου σημειώθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου με τον Ολλανδό ομολογό του Μάρκ Ρούτε. Ο κ. Μητσοτάκης έχασε παντελώς την ψυχραιμία του, ανέβασε τον τόνο της φωνής του και κούναγε επιδεικτικά το δάχτυλο εναντίον της δημοσιογράφου δηλώνοντας «Δεν θα έρχεσαι σε αυτό το κτίριο και θα με προσβάλεις, δεν θα με διακόπτεις. Είμαι ξεκάθαρος». Το περιστατικό σημειώθηκε όταν  η Ολλανδή  δημοσιογράφος έθεσε ερώτημα σχετικά με το προσφυγικό και τα Push Back στο Αιγαίο, αναφέροντας  «πότε θα σταματήσετε να λέτε ψέματα για τα push backs και για όσα συμβαίνουν με τους πρόσφυγες στην Ελλάδα» συμπληρώνοντας ότι προσβάλλει τη νοημοσύνη όλων των δημοσιογράφων του κόσμου.

Η Ολλανδή δημοσιογράφος, Ίνγκεμποργκ Μπέγκελ  που είναι παραγωγός ντοκιμαντέρ και για δεκαετίες ανταποκρίτρια στην Ελλάδα για ολλανδικά μέσα ενημέρωσης, ρώτησε γιατί η Ελλάδα δεν λέει την αλήθεια, η οποία όπως υποστήριξε είναι ότι οι Βρυξέλλες την άφησαν μόνη και για αυτό κάνει «βάρβαρα pushback», καθώς και γιατί η Αθήνα δεν χτυπά άλλο την πόρτα της ΕΕ ζητώντας κατανομή προσφύγων. Υποστήριξε μάλιστα ότι σε Ελλάδα και Ολλανδία θα έπρεπε να επιβληθούν κυρώσεις για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων.